free download 78 travel guides written by experts

ABSOLUT aduce companiei Pernod Ricard Romania

poziţia de lider de piaţă pe categoria imported vodka

Începând din 15 septembrie, vodca ABSOLUT s-a alăturat celor 37 de mărci din portofoliul Pernod Ricard România, compania devenind astfel lider al categoriei imported vodka pe piaţa din România. Pernod Ricard, al doilea producător de băuturi alcoolice din lume, a achiziţionat la sfârşitul lunii martie compania suedeză Vin & Sprit, producătorul mărcii ABSOLUT.
ABSOLUT este al treilea cel mai mare brand de băuturi spirtoase din lume şi este lider mondial în categoria premium vodka, fiind disponibil în 126 de ţări. Dacă în 1979, când a fost prima dată exportat, se vindeau, la nivel mondial, 100.000 de litri de vodcă ABSOLUT, în 2003 aceste vânzări au ajuns la 72 milioane litri, iar în prezent volumele depăşesc 90 de milioane de litri. În România, ABSOLUT ocupă locul doi în categoria imported vodka conform datelor International Wine and Spirit Record, cu un volum de cca. 211.000 litri vânduţi în 2007 şi o cotă de piaţă de aproximativ 24%.

“ABSOLUT este un brand care aduce un plus de valoare portofoliului de produse Pernod Ricard. Cred că potenţialul imens al acestui brand iconic poate fi valorificat cu succes de către compania noastră în sensul creşterii vânzărilor pe piaţa din România. Obiectivul pe care ni-l propunem este să ducem ABSOLUT acolo unde îi este locul, respectiv pe prima poziţie în categoria imported vodka.“ a declarat Tudor Furir, Director General Pernod Ricard România.

Vodca ABSOLUT a luat naştere în Suedia şi a fost exportată prima dată în 1979. După succesul din SUA, a fost introdusă în cele mai multe ţări din Europa, Asia şi Pacific începând cu mijlocul anilor ‘80. ABSOLUT a devenit imediat una din cele mai bine vândute mărci de vodcă premium din lume.

Atributul esenţial al acestui produs premium este puritatea, vodca ABSOLUT fiind obţinută printr-o metodă unică care presupune distilarea continuă, inventată în secolul XIX de Lars Olsson Smith, considerat ,,Regele vodcii”. Revoluţionară pentru acea vreme, ea presupune distilarea de câteva sute de ori până la obţinerea produsului final.  

Garanţia calităţii deosebite a fiecărei sticle de ABSOLUT în parte, vândută oriunde în lume, este faptul că este produsă într-un singur loc: distileriile din Åhus în sudul Suediei, o regiune cu tradiţie recunoscută în fabricarea acestui tip de băutură. În acest fel, există control asupra fiecărei faze de producţie şi asupra produsului final. Zilnic, în fabrica din Åhus se produc cca. 500.000 de sticle de vodcă ABSOLUT. Chiar şi sticlele de ABSOLUT sunt produse lângă Åhus.

Plecând de la forma unei sticluţe tradiţionale suedeze de medicamente din secolul al XVIII-lea, designul uşor de recunoscut al sticlei, devenit deja sinonim cu numele ABSOLUT, a inspirat artişti, fotografi, muzicieni şi fashion designeri din întreaga lume. De-a lungul timpului, aceştia au contribuit la construirea identităţii brandului ABSOLUT în jurul unor atribute precum claritate, simplitate dar şi inovaţie.

Compania franceză Pernod Ricard este unul dintre principalii producători şi distribuitori de băuturi spirtoase şi vinuri la nivel internaţional având în portofoliu mărci de prestigiu precum Ricard, Ballantine’s, Chivas Regal, ABSOLUT, Royal Salute, Quenn Anne, Malibu, Beefeater, Havana Club, Wyborowa, Jameson, Martell, The Glenlivet, Jacob’s Creek, Mumm şi Perrier-Jouët. Pernod Ricard deţine o cotă de piaţă de 25% din totalul importurilor de băuturi alcoolice din România.

Bucuresti, 22.09.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *