Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Abris achiziționează rețeaua de sănătate poloneză Scanmed

Abris Capital, fondul de private equity de top din Europa Centrală, a semnat un acord pentru achiziționarea a 100% din acțiunile Scanmed, o rețea de sănătate poloneză, de la Life Healthcare Group Holdings Limited. Tranzacția este supusă condițiilor reglementate și se așteaptă să aibă loc în primul trimestru al anului 2021.

Scanmed operează în 42 de locații în Polonia și asigură servicii de sănătate pentru medicina generalistă și de specialitate, diagnosticare avansată și tratament spitalicesc. Abris a fost atras de sectorul de sănătate datorită fundamentelor sale solide, susținute de o populație tot mai îmbătrânită în Polonia și de creșterea cheltuielilor alocate serviciilor de sănătate, pentru îmbunătățirea calității serviciilor și asigurarea unei îngrijiri medicale complete.

Abris își propune să susțină Scanmed în extinderea serviciilor oferite și a acoperirii geografice, precum și în îmbunătățirea continuă a facilităților medicale și a serviciilor pentru ramurile terapeutice esențiale. Compania are în plan creșterea veniturilor comerciale în domeniul ortopediei, al oftalmologiei, al recuperării și uroginecologiei și deschiderea de noi laboratoare și blocuri de operație. În prezent, Scanmed administrează două spitale cu specialități multiple, 13 centre de cardiologie care oferă diagnosticare completă și tratament cardiac, și o varietate de clinici și centre medicale în toată Polonia.

Wojciech Łukawski, Partener, Abris Capital Partners, a comentat: „Așteptăm cu interes să colaborăm cu echipa managerială experimentată și cu personalul medical de primă clasă al Scanmed. Suntem privilegiați să intrăm în parteneriat cu o companie care a oferit un suport vital în gestionarea pandemiei Covid-19 în Polonia, în colaborare cu instituțiile de sănătate publică.”

Adrian Stănculescu
Adrian Stănculescu

Adrian Stănculescu, Head of Abris Romania și Partener, a declarat: „Aceasta este prima investiție Abris într-o rețea de sănătate și a treia în domeniul sănătății. Pe măsură ce tot mai mulți oameni devin conștienți că grija constantă față de propria sănătate le îmbunătățește calitatea vieții, accesează mai mult aceste servicii, iar domeniul devine tot mai atractiv pentru investitori. Medicina modernă se bazează mult pe cele mai noi tehnologii și inovații – două zone care au fost întotdeauna de interes pentru Abris.”

Investițiile anterioare Abris în sectorul sănătății includ ITP S.A., o companie poloneză care vinde produse inovatoare de medicină estetică, și Dentotal Protect, liderul de piață în România în distribuția de consumabile, instrumente și echipamente stomatologice. Până în prezent, Abris Capital a investit în peste 25 de companii din cinci țări din Europa Centrală și de Est și deține în portofoliul curent 4 companii românești: Pehart, Green Group, GTS Group și Dentotal Protect.

Aceasta este a treia tranzacție Abris în decursul ultimelor 2 luni, după achiziționarea companiei poloneze Apaczka, liderul local de soluții de livrare pentru sectorul e-commerce, și vânzarea Cargounit, cea mai mare companie de leasing de locomotive din Polonia, către Three Seas Initiative Investment Fund.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *