Kinodiseea

A mai ramas o saptamana pana la incheierea concursului foto-video EcoPaparazzi

Tinerii mai au doar o saptamana la dispozitie pentru a se inscrie in concursul foto-video EcoPaparazzi. Lucrarile trimise trebuie sa surprinda intr-o fotografie sau intr-un filmulet bune si rele practici referitoare la mediul inconjurator. Concursul face parte din proiectul Guerilla Verde, prima caravana educationala de film cu mesaj ecologic, aflata deja la a doua editie (26 octombrie – 2 noiembrie), organizata de catre Media Image Factory.

20 noiembrie este data limita de inscriere a lucrarilor in concursul foto-video EcoPaparazzi. In cadrul acestuia, tinerii sunt indemnati sa surprinda bune si rele practici referitoare la mediul inconjurator, prezente in comunitatile locale. Pe langa premiile constand in aparate de fotografiat, lucrarea castigatoare va fi publicata in numarul din decembrie al revistei “Terra Magazin”. Premiul II va consta intr-un abonament de 6 luni la revista “Terra Magazin”. Regulamentul concursului Ecopaparazzi poate fi accesat la adresa de web a proiectului www.guerillaverde.ro. Cei interesati sa participe la concurs sunt invitati sa incarce fotografiile si filmuletele video in perioada 26 octombrie – 20 noiembrie pe grupul de pe Trilulilu, Ecopaparazzi – Guerilla Verde, sau le pot trimite direct la adresa de e-mail contact@guerillaverde.ro

Concursul EcoPaparazzi face parte din Guerilla Verde, prima caravana educationala de filme cu mesaj ecologic, aflata la cea de-a doua editie. Organizata in perioada 26 octombrie – 2 noiembrie de agentia de comunicare si organizare evenimente Media Image Factory, caravana a cuprins orasele Bucuresti (26 octombrie), Vaslui (27 octombrie), Iasi (28 octombrie), Piatra-Neamt (29 octombrie), Bacau (30 octombrie) si Sibiu (2 noiembrie).

Unul dintre obiectivele celei de a doua editii a caravanei Guerilla Verde a fost ca proiectiile sa aiba loc in unitati de invatamant (licee, universitati), pentru a facilita accesul tinerilor la eveniment. Astfel, dupa fiecare proiectie cei peste 1.500 de tineri prezenti au avut ocazia de a discuta cu reprezentantii ONG-urilor partenere despre problemele de mediu prezente in comunitatile in care traiesc si au primit recomandari privind modul in care pot proteja mediul. Filmele prezentate au fost: “Home”, “The 11th Hour”, “An Inconvenient Truth”, “Wall-E” si “Ice Age 2”.

Pe tot parcursul caravanei accesul tinerilor in salile de proiectie a fost liber, lucru asigurat de componenta educationala a proiectului.

Informatiile privind programul proiectiilor si trailerul filmelor au fost permanent actualizate pe parcursul caravanei si pot fi accesate la adresa de web a proiectului www.guerillaverde.ro.

Caravana Guerilla Verde a fost sustinuta de partenerii: ANPM, Asociatia Environ, primariile si consiliile locale de pe traseul caravanei (Vaslui, Iasi, Piatra-Neamt, Bacau, Sibiu), FJSC, Asociatia ECO TIC, Silver Mall Vaslui, Colegiul National si catedra de biologie “Emil Racovita” Iasi, Colegiul National “Petru Rares Piatra-Neamt, Colegiul Tehnic de Comunicatii “Nicolae Vasilescu-Karpen” Bacau, Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu.

Partenerii media ai evenimentului sunt: Cotidianul, Tonight.eu, PR Romania, EcoMagazin.ro, EcoSapiens.ro, Trilulilu.ro, Revista Zile si Nopti, PoliticAll, Revista Terra Magazin, Radio France International, HotNews, ProFM Campus, Revista InfoMediu, RoPortal.ro, InfoNews.ro si Bacaul.ro.

ONG-urile partenere Asociatia EcoAssist, Viitor Plus, Harta Verde Bucuresti, WWF Danube – Carpathian Programme, Salvati Dunarea si Delta, RAC-Ro, Copacul de Hartie, StopCO2.ro, precum si asociatiile locale Iubim Natura (Bacau), Ecovas (Vaslui) si Bethany (Iasi) vor sustine proiectul.

Guerilla Verde editia a doua in cifre:
– 6 orase: Bucuresti, Vaslui, Iasi, Piatra-Neamt, Bacau, Sibiu
– 1500 elevi si studenti
– 41 de parteneri
– 7000 de materiale informative distribuite
– peste 400 de prieteni pe Facebook

Prima editie a caravanei Guerilla Verde a avut un puternic impact asupra publicului (elevi si studenti).
S-a inregistrat un numar total de aproximativ 3.000 de participanti. Caravana a inceput in Bucuresti pe data de 5 mai, continuand cu orasele Focsani (6 mai), Brasov (7 mai), Sighisoara (8-9 mai), Cluj (10-11 mai) si Timisoara (12-13 mai).

Ambele editii ale caravanei Guerilla Verde fac parte din un proiect mai amplu, numit generic BETI (Better Education Through Innovation), care isi propune sa contribuie la educatia generatiei de maine prin intermediul filmului, prezentat ca parte a tehnologiei digitale si ca metoda alternativa de educatie. Temele ce urmeaza a fi abordate pe parcursul acestui proiect pilot, prin intermediul filmelor, sunt: protectia mediului, sanatate si minoritati.

www.guerillaverde.ro
//www.facebook.com/home.php?#/profile.php?id=100000440101230&ref=ts

Bucuresti, 16.11.2009

{mosloadposition user9}

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *