Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

„A fost odata in Romania” – un proiect despre Romania din prezent si cea de altadata

Oana Despa face o paralelă între trecut şi prezent

„A fost odată în România” un dictator ce conducea peste munţi şi văi pline de bogăţii. Au fost cândva cozi la alimente, două ore de televiziune pe zi, şoimi ai patriei şi Cenaclul Flacăra. Observatorul de la Antena 1 ne invită, timp de 21 de seri, la poveşti despre trecut pe care telespectatorii cu siguranţă nu le-au uitat, dar care merită reamintite.

O serie de 21 de materiale va oferi telespectatorilor în fiecare seară, în cadrul Observatorului de la Antena 1, câte o bucăţică din istoria României de dinainte de Revoluţie, cu bune şi rele. Campania specială realizată de Oana Despa, cu titlul „A fost odată în România”, va lua startul în cadrul jurnalului de ştiri de Ziua Naţională a României şi se va derula până pe 21 decembrie.

Despre materialele cu titlu de poveste, dar cu conţinut despre o realitate pe care mulţi au trăit-o, Oana Despa, coordonatorea proiectului, Şef secţie investgaţii Antena 1 spune: “Pentru mine a fost o provocare, nu doar pentru că primele informaţii de la care porneam erau amintirile estompate ale copilăriei mele care evident au trebuit încadrate în context şi documentate serios, dar mai ales că cei doi reporteri cu care am lucrat – Nadina Câmpean şi Petre Nechita – aveau aproape 5 ani la Revoluţie. A fost o lume pe care ei au descoperit-o după 20 de ani şi cred că asta ne va ajuta în a atrage telespectatorii foarte tineri care nu ştiau cum era înainte de 1989.”

Oana Despa, în echipă cu Nadina Câmpean şi Petre Nechita, vor analiza momente din perioada comunismului şi vor face o paralelă cu România prezentului. Telespectatorii îşi vor putea aminti în fiecare zi, în timpul Observatorului, despre epoca de aur a sportului romanesc, cu Nadia Comaneci şi primul zece din istora mondială a gimnasticii, despre alimentaţia ratională impusă de medicul personal al lui Ceauşescu şi aşteptatul la cozi. Vor urmări subiecte cum ar fi sporirea forţată a populaţiei şi decreţeii, programele de revelion, sau organizarea socialistă a turismului românesc. Toate vor fi puse în camparaţie cu România actuală.

Campania „A fost odată în România” va fi difuzată în fiecare zi, în timpul Observatorului, la Antena 1, în perioada 1-21 decembrie.

Bucuresti, 26.11.2009

{mosloadposition user9}

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *