free download 78 travel guides written by experts

900 de profesori vor invata cum sa se adapteze cerintelor impuse de societatea cunoasterii

Programul „Cariera didactica in societatea cunoasterii adaptata la regiunea NV” promoveaza principiile invatarii pe tot parcursul vietii urmarind cresterea gradului de ocupare si al incluziunii sociale

Programul „Cariera didactica in societatea cunoasterii adaptata la regiunea NV”, lansat la 1 aprilie 2009, vizeaza formarea si certificarea in urmatorii 2 ani, a 900 de profesori. Cadrele didactice vor beneficia de instruire pe baza cursului Intel®Teach – Instruirea in Societatea Cunoasterii, in vederea perfectionarii metodelor de predare si vor lua contact cu cele mai noi abordari privind invatarea asistata de calculator.

Initiativa s-a concretizat ca urmare a aprobarii cererii lansate de catre compania SIVECO Romania, privind finantarea unui proiect de grant in cadrul POSDRU, pentru formarea profesionala continua de calitate si imbunatatirea calificarii capitalului uman din sistemul de invatamant din regiunea NV. Proiectul este realizat in parteneriat cu reprezentantii Casei Corpului Didactic din judetul Maramures si este finantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane – POS DRU 2007-2013.

Structura moderna a programului ii incurajeaza pe profesori sa nu mai asimileaze informatii in mod pasiv, ci sa invete lucrand efectiv, cursul alternand instruirea ”face to face” cu teme practice si aplicatii individuale. Profesorii vor afla cum, cand si unde sa foloseasca tehnologia in planul de lectie, punand accent pe dezvoltarea capacitatilor cognitive de nivel superior ale elevilor. Dascalii au astfel ocazia sa acumuleze o experienta de invatare diferita pe care o pot valorifica ulterior la clasa.

In urmatorii 2 ani se pot inscrie pentru a participa la acest program profesorii care indeplinesc urmatoarele criterii de selectie: fac parte din grupul tinta (provin din scoli din judetele Bistrita-Nasaud, Cluj, Maramures, Satu Mare si Salaj), nu au urmat cursul Intel®Teach – Instruirea in Societatea Cunoasterii, detin cunostinte minime de operare PC si sunt interesati in dezvoltarea carierei profesionale.

Societatea cunoasterii impune utilizarea tehnologiei ca punct de referinta al schimbarilor din invatamant, iar printre provocarile majore se inregistreaza si necesitatea pregatirii cadrelor didactice. Programul „Cariera didactica in societatea cunoasterii adaptata la regiunea NV”, vizeaza formarea profesionala a dascalilor din invatamantul preuniversitar, accentuand importanta cresterii calitatii in educatie, invatarii pe parcursul intregii vieti si profesionalizarii meseriei didactice.

Bucuresti, 24.04.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *