metalshow

8 exerciții de Aqua Gym pe care sa le încercați vara asta la piscină

Aquagym înseamnă gimnastică în apă, adică o serie de exerciții care implică întregul corp, concepute pentru mișcare în apă. Exercițiile de aqua gym au avantajul că modelează formele pentru că sunt foarte solicitante și trebuie să depui mai mult efort pentru a te mișca.

Există mai multe tipuri de exerciții de aqua gym, cu grade diferite de dificultate, însă majoritatea sunt simple, ușor de efectuat, de aceea este un sport care se adresează tuturor, inclusiv persoanelor în vârstă, femeilor însărcinate și copiilor.

Indiferent dacă doriți să vă alăturați unui curs de aqua gym ținut de un instructor profesionist sau preferați să faceți antrenamentele în ritmul dumneavoastră, puteți să folosiți exercițiile de mai jos ca sursă de inspirație.

afis Aqua Gym 2019

Exercițiul nr. 1: Plimbare în apă
Mergeți în apă cu pasi repezi ridicând genunchii cat de sus puteți. Mâinile pe lângă corp. Continuați mersul grăbind ritmul și ținând brațele ridicate în față. Exercițiul tonifică mușchii fesieri și gambele!

Exercițiul nr. 2: Mișcări laterale cu brațele
Continuați mersul în apă cu pași repezi, ridicând brațele în lateral. Mișcați-vă bratele în același ritm cu picioarele. Încercați să îndepărtați apa cu mâinile în timpul acestor mișcări.

Exercițiul nr. 3: Ridicări alternative
Stați în picioare în piscina și ridicați un picior, apoi atingeți-i degetele cu mâna opusă. Schimbați mereu piciorul și faceți asta de cel putin 10 ori cu fiecare picior. Acest exercitiu este foarte bun pentru tonifierea feselor.

Exercițiul nr. 4: Fandări în față
Mâinile pe șolduri. Pășiți înainte cu piciorul drept, coborându-vă corpul până când ambii genunchi sunt îndoiți la un unghi de 90 de grade. Țineți spatele drept și bărbia ridicată iar muschii abdominali să fie trași înăuntru. Repetați de 10 ori cu piciorul drept, apoi și cu piciorul stâng. Fandările în față măresc forța și flexibilitatea picioarelor, tonifiază mușchii fesieri și ard grăsimile.

Exercițiul nr. 5: Aplecări laterale
Stați drept ținând brațele ridicate și podurile palmelor lipite. Depărtați picioarele la nivelul umerilor. Ținând spatele drept și capul sus, aplecați-vă în lateral din dreptul taliei în partea stângă cât de mult puteți, apoi în partea dreaptă. Repetați de 10 ori în fiecare parte. Aceste exerciții modeleaza mușchii laterali ai abodomenului.

Exercițiul nr. 6: Genuflexiuni în apă
Stati drept ținând brațele ridicate și podurile palmelor lipite. Țineți picioarele depărtate la nivelul umerilor. Faceți genuflexiuni ținând spatele drept și capul sus. Genuflexiunile contribuie la arderea grasimilor, tonifica picioarele, fortifica musculatura părții inferioare a corpului si, totodată, modelează posteriorul.

Exercițiul nr. 7: Bicicleta în apă
Cu brațele rezemate de bara laterală sau de marginea piscinei, ridicați picioarele până la suprafața apei, apoi faceți bicicleta cu mișcări cât mai rapide timp de 30 de secunde. Tonifică picioarele, abdomenul și brațele.

Execițiul nr. 8: Ridicarea genunchilor la piept
Stând rezemați cu brațele de bara laterală a piscinei, ridicați picioarele la orizontală; aduceți genunchii la piept, îi țineți câteva secunde, apoi întindeți picioarele. Se execută 10 repetări.

Se încheie cu exerciții de respirație, distractive și ușoare care să genereze bună dispoziție și amuzament.

Material realizat de Corin Romanescu, Owner al Centrului de Evenimente The President, în cadrul programului educațional ”Sănătate prin Aqua Gym”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *