free download 78 travel guides written by experts

7 solutii pentru eficientizarea relatiei dintre administratia publica si contribuabili

Solutiile informatice permit accesul nediscriminatoriu, rapid si eficient al cetatenilor la serviciile publice

68% dintre romani cred ca dreptul la informare este foarte important, cele mai interesante informatii pe care acestia doresc sa le afle fiind legate de taxe si impozite (50%), de modul in care sunt cheltuiti banii publici (49%), de legi, regulamente si decizii adoptate de autoritati (34%), se arata intr-o cercetare recenta a Institutului pentru Politici Publice.

Sistemele informatice imbunatatesc eficienta activitatii institutiilor, in interesul direct al cetatenilor, care beneficiaza de acces larg si nediscriminatoriu la servicii publice de calitate.

Portofoliul SIVECO Romania cuprinde solutii destinate administratiei publice perfect adaptate cerintelor din acest sector de activitate.

Recent lansata versiune de pachet informatic integrat SIVECO Applications 2011 permite comunicarea in timp real intre compartimentele institutiilor, oferind suport pentru fundamentarea deciziilor manageriale. Prin folosirea acestui sistem informatic, productivitatea muncii de la diferite nivele ale administratiei creste, reducandu-se timpul de raspuns la solicitarile contribuabililor, carora li se asigura accesul permanent la informatii. Componentele aplicatiei – financiar-contabil, buget, contracte, investitii, mijloace fixe, fluxul ALOP (Angajare, Lichidare, Ordonantare si Plata), stocuri, aprovizionare, salarizare, resurse umane etc, automatizeaza activitatea din toate departamentele unei institutii publice, permitand interoperabilitatea facila a tuturor datelor gestionate de acestea.

SIVECO Business Analyzer monitorizeaza si coreleaza intreaga activitate a unei institutii, permitand o prelucrare analitica si sintetica a datelor in timp real. Consecinta: o reactie rapida si eficienta in luarea deciziilor. SIVECO Business Analyzer ofera managerilor din administratia centrala si locala o viziune de ansamblu asupra activitatii institutiei, avand posibilitati superioare de planificare, urmarire si previziune.

SIVADOC, Sistemul de Gestiune a Documentelor si Fluxurilor de Lucru, realizeaza gestionarea automatizata a documentelor, intr-o maniera securizata si usor accesibila. In plus, aceasta aplicatie ofera utilizatorilor posibilitatea definirii fluxurilor de lucru si urmarirea permanenta a evolutiei lor. Aplicatia asigura gestionarea electronica a documentelor indiferent de suportul pe care au intrat in institutie.

iTAXCollect automatizeaza complet procesul de calcul si actualizare a datelor privind impozitele si taxele locale datorate de cetateni. Intregul proces este simplificat si fluidizat, in conditiile centralizarii datelor si asigurarii securitatii acestora. iTAXCollect reprezinta un instrument informatic complex care serveste atat interesele autoritatilor, cat si interesele individuale de informare ale cetatenilor.

Registrul Agricol este un modul destinat evidentei unitare a gospodariilor din cadrul unei localitati, a terenurilor, mijloacelor de productie agricola si a efectivelor de animale. Registrul Agricol se adreseaza compartimentelor de specialitate din cadrul primariilor de comune, orase sau municipii.

INFOCHIOSC reprezinta o metoda complementara de informare a contribuabililor. Accesul la sistemul de informare se poate face prin intermediul Infochioscurilor instalate in locuri publice. Utilizatorul se poate informa asupra fluxurilor de rezolvare a diverselor probleme, poate trimite sugestii sau reclamatii, se poate informa asupra problemelor legate de taxe si impozite, poate expedia diverse tipuri de formulare, poate cauta orice informatie.

SIVECO PORTAL ofera contribuabililor acces usor la instrumente moderne de comunicare de tip forum, audiente on-line, e-mail etc. Aplicatia are surse variate de informatii publice care sunt actualizate periodic si poate fi integrata cu alte aplicatii existente la nivelul institutiei publice.

“Aplicatiile informatice propuse de SIVECO Romania micsoreaza timpul de raspuns al functionarilor la solicitarile cetatenilor, diminueaza birocratia, reducand in acelasi timp eforturile administratiei in ceea ce priveste gestionarea si controlul activitatilor interne. Finantarea solutiilor propuse de SIVECO Romania se poate realiza, in afara bugetului propriu al institutiilor publice, prin accesarea fondurilor structurale ", declara Cristina Itcus, Line of Business Manager Local Government, in cadrul SIVECO Romania.

Bucuresti, 24.07.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *