free download 78 travel guides written by experts

4 echipe castigatoare, 4 filme marca Aristoteles

Cei 16 participanti la atelierul Aristoteles care incepe luna viitoare au fost alesi iar echipele s-au stabilit. 4 filme documentare asteapta sa fie create, in mirifica zona a Sibiului, unde multiculturalitatea este la ea acasa.

Cea de-a patra editie a atelieului de film documentar Aristoteles se pregateste sa inceapa. Structura de training specializata in conceperea, regizarea si producerea de filme documentare, Aristoteles aduce laolalta experti internationali, reprezentanti ARTE si profesori universitari dela UNATC Bucuresti, FAMU Praga si Universitatea de Film Budapesta.

Pana in luna iunie a.c. a fost deschis apel la proiecte pentru tineri regizori, cameramani, monteuri si producatori din Europa Centrala si de Est. Au fost primite peste 100 de aplicatii din tari precum Bulgaria, Polonia, Serbia, Bosnia, Croatia, Cehia, Slovacia, Moldova si Romania.

Dupa o selectie riguroasa facuta de un juriu specializat, au ramas 16 aplicanti care vor avea sansa de a crea propriul film intr-o luna, avand tot timpul alaturi profesori experti de prestigiu. 9 participanti din Romania si restul din Polonia, Moldova, Serbia si Ungaria vor lucra in 4 echipe si vor livra la sfarsitul lunii septembrie 4 filme documentare. Ca si puncte de pornire in alegerea temelor filmelor, anul acesta sunt incurajate perspectivele ecologice si de dezvoltare durabia in abordarile tematice.

Atelierul se desfasoara intre 23 august si 23 septembrie la Sibiel, in judetul Sibiu si se deruleaza pe 3 etape training, filmare si montaj. In perioada 21-23 septembrie va avea loc ceremonia de inchidere a acestei editii cand se vor proiecta cele 4 filme si se va acorda un premiu pentru cel mai bun film.

Aducem multumiri noilor nostri parteneri, Institutul Cultural Roman care va oferi premiul, companiei iStyle care ofera computere Apple pe perioada atelierului, Centrul Cultural Habitus care ne ofera pentru inchidere minunatul spatiu de sub Biserica Romano-Catolica din centrul istoric al Sibiului si Radio Romania Cultural pentru sprijinul mediatic acordat. Multumiri inca odata partenerilor nostri traditionali.

Toate detaliile pe www.aworkshop.org

Program initiat si finantat de catre TV ARTE FRANCE

Parteneri: CNC, Administratia Fondului Cultural National – autoritatea finantatoare, ASTRA FilmFest, TIFF, Shooting, AVIS, iStyle, Centrul Cultural Habitus, ICR

Parteneri media: Cinemagia, Observatorul cultural, 24-FUN, TABU, Radio Romania Cultural, liternet.ro, descopera.ro, tare.ro, hboclub.ro

Bucuresti, 24.07.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *