free download 78 travel guides written by experts

5 stele la testele Euro NCAP pentru Seria 2 Active Tourer

BMW Seria 2 Active Tourer, modelul care a deschis un nou segment pentru marcă, se remarcă acum şi prin 5 stele obţinute la testele Euro NCAP.

BMW Seria 2 Active Tourer dispune de o structură de rezistenţă din oţeluri speciale care asigură atât un nivel de siguranţă ridicat, cât şi o masă redusă cu un impact pozitiv asupra agilităţii şi eficientei modelului. Alături de aceasta, o serie extinsă de echipamente de siguranţă pasivă şi activă au dus la obţinerea unui punctaj de cinci stele la testele Euro NCAP.

Echipare standard bogată pentru siguranţa

Noul model oferă în standard de airbag-uri pentru șofer și pasagerul fată, airbag-uri laterale pentru șofer şi pasagerul faţă, airbag-uri pentru cap pentru locurile faţă şi spate, centuri cu prindere în trei puncte, pretensionate şi cu limitator de forţă. Sistemele electronice în echiparea standard includ controlul dinamic al stabilităţii (DSC) cu controlul dinamic al tracţiunii (DTC – funcţie care permite patinarea limitată a roţilor pentru condus pe suprafeţe cu aderenţă limitată precum zăpadă sau nisip), ABS, CBC (control al frânării pe viraje), DBC (control dinamic al frânării), funcţii de curăţare a frânelor şi de compensare a forţei de frânare, monitorizare presiune pneuri și Performance Control pentru cele mai puternice versiuni (218d, 220d şi 225i).

Tot standard este disponibil şi sistemul de avertizare la coliziuni frontale, apreciat pozitiv de Euro NCAP. Conform testelor instituţiei, sistemul evită tamponările ușoare la viteze de deplasare de până la 20 km/h şi reduce semnificativ forţa de impact la viteze de până la 50 km/h.

Echipamente opţionale de siguranţă activă

O gamă extinsă de echipamente opţionale de siguranţa este de asemenea disponibilă, cu o serie de sistem unice în segment: pilot automat adaptiv cu frânare şi funcţie stop and go, pachetele Driving Assist şi Driving Assist Plus care includ o serie de sisteme precum avertizare la schimbarea benzii de rulare, prevenirea coliziunilor frontale şi a accidentelor cu pietoni.

Unice în segment sunt farurile LED care asigură o iluminare superioară sau Head-Up Display, sistem care proiectează informaţii în dreptul parbrizului pentru a nu distrage atenţia șoferului în timpul condusului. Tot o premieră pentru această categorie de automobile este sistemul de asistenţă pentru trafic aglomerat care asigură deplasarea complet autonomă până în 60 km/h, în ambuteiaje pe autostradă.

Evaluarea Euro NCAP

Noul model a obţinut un punctaj foarte bun la testul de impact frontal şi punctaj maxim la testul de impact lateral. BMW Seria 2 ActiveTourer devine unda din puţinele mașini testate la Euro NCAP care primește punctaj maxim la impactul lateral cu stâlp. Modelul a o obţinut rezultate foarte bune pentru protecţia copiilor în timp ce la protecţia pietonilor a fost apreciat pentru capota activă a motorului care atenuează impactul cu pietonii.

Modelul a primit un punctaj bun şi la evaluarea de sisteme de siguranţa activă, deşi nu au fost luate în considerare toate sistemele disponibile, pentru unele considerându-se că nu vor fi comandate pe majoritatea modelelor vândute.

Bucuresti, 05.11.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *