free download 78 travel guides written by experts

5 lucruri de reținut înainte de a merge prima dată la ski

Ski-ul se numără printre cele mai populare sporturi de iarnă, iar ca orice formă de mișcare în natură, are marele avantaj de a fi benefic pentru sănătate. Bineînțeles, nu ne referim aici și la accidentele care pot apărea pe pârtie, însă acestea pot fi evitate dacă vei ține cont de câteva sfaturi adresate începătorilor.

Dacă te-ai decis să îți urmezi gașca, iar anul asta să mergeți împreună la ski, trebuie să ții cont că, fiind abia la început, va trebui să investești niște bani în echipament, cursuri de inițiere și apoi în vacanță planificată pentru prima ta experiență pe pârtie.

Cheltuielile pot fi destul de mari la început, dar poți rezolva problema cu ajutorul unui credit online cu aprobare rapidă. De aceea, este bine ca mai întâi să faci un calcul al bugetului necesar, iar pentru asta trebuie să apelezi la ajutorul unor prieteni deja experimentați. Aceștia știu cel mai bine de ce vei avea nevoie și sunt la curent și cu prețurile.

Dacă bugetul îți depășește posibilitățile financiare de moment, viaconto.ro îți poate oferi rapid un împrumut pe care să îl rambursezi în condiții avantajoase.

Odată depășită această problemă, e momentul pentru prima experiență pe schiuri, iar pentru ca aceasta să fie una plăcută, trebuie să ții cont de cinci aspecte esențiale.

ce sa stii inainte sa mergi prima oara la ski

sursa foto

1. Alege o pârtie potrivită nivelului tău de experiență

Există numeroase pârtii cu un grad de dificultate scăzut, recomandate începătorilor, iar pe o astfel de pârtie trebuie să îți începi și tu experiența de schior. Dacă nu ți-ai găsit un îndrumător printre prietenii experimentați, poți opta și pentru pârtiile care pun la dispoziție monitori de schi sau te poți înscrie la un curs pentru începători.

2. Neapărat, zăpadă naturală

Ca începător, este bine să schiezi pentru prima dată pe o pârtie cu zăpadă naturală, așa că trebuie să ții cont și de condițiile meteo din perioada respectivă. La început și sfârșit de sezon, zăpada este mai puțin abundentă, așa că pe multe dintre pârtii vei avea parte doar de zăpadă artificială.

3. Fii prevăzător și încheie o asigurare medicală

Nu trebuie să pui răul înainte, dar e bine să fii conștient de faptul că, indiferent dacă ești un schior experimentat sau începător, pe pârtie ești expus riscului unor accidente. Ne e neapărat să fie din vina ta, dar se poate întâmpla, așa că necesar să îți iei anumite măsuri de precauție.

Pe lângă purtarea obligatorie a echipamentului de protecție, o altă măsură recomandată este și încheierea unei asigurări medicale, care să acopere și accidentele suferite pe pârtie.

4. Asigură-te că ajungi în siguranță la locul de cazare

Cele mai multe unități de cazare pentru vacanțele la schi se află în apropierea pârtiilor, uneori la mare altitudine. Ținând cont că se circulă și în condiții de iarnă, e posibil ca drumul să se transforme într-o aventură nu tocmai plăcută dacă nu vei avea mașina echipată corespunzător.

Nu uita să te interesezi în prealabil și de starea drumurilor pentru a nu avea surpriza de rămâne blocat pe un drum înzăpezit.

5. Skipass-ul, biletul de acces pe pârtie

Accesul de pârtie se face pe baza unui skipass, pe care trebuie să îl plătești în prealabil. În general, poți face acest lucru la ghișeele speciale aflate la baza pârtiilor.

Există mai multe variante de skipass-uri, cele mai scumpe asigurând accesul pe mai multe pârtii din zonă și chiar transportul cu autobuze speciale între pârtii. Înainte de a achiziționa un skipass, consultă toate beneficiile pe care ți le oferă fiecare variantă în parte, iar în final alege-o pe cea mai potrivită pentru tine.

 

Nu-ți mai rămâne acum decât să te bucuri din plin de prima ta experiență pe schiuri, care sperăm să fie una cât se poate de plăcută, cu multă adrenalină și cu cât mai puține căzături!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *