free download 78 travel guides written by experts

Cum comanzi piese auto online în siguranță?

Într-o piață sufocată de un marketing agresiv, comandarea unor piese auto se poate dovedi a fi o adevărată corvoadă pentru unii șoferi, mai ales dacă momentul ales pentru a face astfel de cumpărături este suplimentat de neliniștea pe care ți-o poate da o defecțiune la mașină. Încărcat de oferte care mai de care mai ingenioase, internetul se poate transforma în câteva momente din aparentul prieten de nădejde pe care te poți baza oricând într-o sursă de stres, astfel încât poți ajunge curând să renunți la ideea de a-ți comanda singur dintr-un catalog de piese auto componentele de care ai nevoie, cumpărând piesele prin intermediul service-ului la care ai apelat pentru reparații. Această practică te va costa, însă, mult mai mult decât dacă ai alege să cauți o sursă de încredere care să-ți livrezela timp articolele auto de care ai nevoie pentru a circula din nou fără grijă.

Dacă te-ai regăsit în descrierea de mai sus și vrei să afli cum poți comanda în siguranță piese auto online, ai ajuns unde trebuie, pentru că mai jos vei găsi cele mai importante criterii de selecție a site-urilor de profil din România. Iată ce ai de făcut!

Alege un site care oferă consultanță

Dacă ai de făcut o reparație minoră sau ai nevoie să înlocuiești o piesă pe care o poți manevra și singur, pe locul de parcare, e posibil să te blochezi în anumite specificații ale componentelor auto pe care le găsești de comandat online. Nu ești sigur dacă o anumită piesă se potrivește modelului tău de mașină? Nu ești convins de faptul că o anumită culoare se potrivește cu caroseria autoturismului tău? Nicio problemă, pentru că multe site-uri de specialitate, așa cum este și eGarajul.ro, îți pot oferi consultanță gratuită pentru ca tu să poți alege piesa de care ai cu adevărat nevoie. Astfel, eviți situațiile în care ar trebui să mai aștepți câteva zile până când componenta pe care ai refuzat-o este returnată, iar în locul ei îți este trimis un nou colet. Economisești timp și bani, adresând întrebările potrivite și primind răspuns direct de la specialiștii în piese auto!

Cum comanzi piese auto online în siguranță?

sursa foto

Caută piese cu garanție

Fie că preferi să mergi pe mâna unui anumit producător auto și comanzi doar piese originale sau vrei să faci economie la consumabile și alegi să cumperi piese auto aftermarket, garanția nu ar trebui să fie un criteriu de la care să faci rabat. E foarte important să primești promisiunea unei firme care comercializează piese auto că acestea vor funcționa impecabil cel puțin pe toată durata garanției oferite, așa că nu te lăsa tentat de aparentele prețuri foarte mici la componentele auto, dacă acestea nu au și garanție. Altfel, în final, vei plăti mult mai mult dacă piesa pe care ai comandat-o va ceva la câteva zile după ce ai montat-o pe mașină.

Urmărește testimonialele

Fiecare site care se respectă are o secțiune de testimoniale, adică un spațiu în care cei care au folosit deja produsul pe care tu te pregătești să îl comanzi își spun părerea sinceră fie despre acesta, fie despre serviciile firmei care îl pune la vânzare. Orice mărturie negativă despre o anumită componentă auto ar trebui să te pună pe gânduri, dar ar trebui să fii recunoscător că ai aflat despre posibilele vulnerabilități ale acesteia, totul mulțumită transparenței celor care administrează site-ul de piese auto.

Acestea sunt cele mai importante sfaturi pe care trebuie să le aplici atunci când te pregătești să comanzi o componentă pentru mașina ta, pentru a fi sigur că site-ul pe care l-ai ales este unul de încredere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *