free download 78 travel guides written by experts

46% dintre angajati nu se informeaza inainte de un interviu

Prin cel mai recent sondaj, BestJobs a incercat sa afle cu ce situatii incomode s-au confruntat angajatii in timpul unui interviu. Dintre cei 995 de respondenti:

    * 46% nu s-au informat cu privire la compania angajatoare
    * 9% au uitat numele recrutorului
    * 9% au mintit
    * 5% au fost mahmuri
    * 3% au flirtat
    * 28% alta situatie

Unele dintre aceste situatii sunt greseli ce pot fi evitate, pentru a nu rata interviul, cea mai importanta fiind neinformarea. Chiar si in cazul in care se trimit aplicatii la mai multe joburi, situatie in care nu se pot retine informatii despre fiecare oferta in parte, o documentare cu putin timp inainte de interviu va creste considerabil sansa de angajare.

Cea mai mare parte a respondentilor au fost persoane cu varsta cuprinsa intre 25-35 de ani, cu studii postuniversitare. Surpriza sondajului a aparut in cazul variantelor `am fost mahmur` si `am flirtat`. Astfel, cei care au ales aceste raspunsuri sunt in majoritate barbati: 80%, respectiv 73%, fata de femei, care au declarat ca au uitat numele angajatorului sau ca nu au cautat informatii suplimentare despre companie.

Sondajul a fost efectuat la nivel national pe pagina de candidati BestJobs. Acesta face parte dintr-o serie de sondaje BestJobs ce masoara opinia utilizatorilor intr-o varietate de subiecte legate de locul de munca, economie si cariera. Acest sondaj nu este stiintific si reflecta doar opiniile utilizatorilor.

Bucuresti, 28.10.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *