free download 78 travel guides written by experts

25 mai – Euroalegeri 2014 la TVR

TVR prezintă în timp real cum votează românii (prin intermediul staţiilor regionale) şi cum votează Europa (prin corespondeţii TVR de pe continent).

Echipa Ştirilor TVR pregăteşte, pentru 25 mai, un maraton de jurnale şi ediţii speciale de analize obiective, o radiografie la cald a evenimentelor din ziua alegerilor europarlamentare. Pe parcursul întregii zile, jurnaliştii TVR şi invitaţii lor dezbat teme de actualitate europeană, cu accent pe modul în care Europa ne modelează viaţa de zi cu zi, cu bune şi rele. Seara, într-o Ediţie specială, TVR 1 prezintă telespectatorilor săi rezultatele exit-poll-ului realizat pe tema alegerilor.

Evenimentul alegerilor este tratat de Ştirile TVR din două perspective: cum votează, de ce votează şi pentru ce votează România, pe de o parte, iar pe de altă parte – cum votează Europa. Alegerile legislative parţiale şi alegerile din Ucraina fac subiectul altor ştiri şi dezbateri pe tot parcursul zilei.

Tot pe 25 mai au loc alegeri şi în Ucraina, „butoiul cu pulbere” de la marginea Europei. Vecinul de la nord care ţine întreaga regiune în tensiune îşi alege, practic, viitorul: Europa sau zona de influenţă rusă. Care este miza acestor alegeri, relevanţa lor pentru Uniunea Europenă şi cine sunt candidaţii aflăm în Ediţiile speciale şi Telejurnale, unde putem urmări imagini în direct de la Moscova, dar şi din Ucraina.

La ora 11.30, aflăm care a fost prezenţa la vot în orele dimineţii, iar de la 13.00, în cadrul unei Ediţii speciale, Cornel Nistorescu şi Iordan Bărbulescu discută cu Alina Stancu teme europene de actualitate. Dan Dungaciu este prezent, de asemenea, în studioul TVR, la o dezbatere privind decizia istorică a Ucrainei.

Informaţii de ultimă oră privind alegerile aflăm şi în Telejurnalul de la ora 14.00, iar de la 17.30, Mircea Radu şi Dorina Florea ne aşteaptă la o nouă Ediţie specială, cu dezbateri despre votul din România şi Europa şi despre prezenţa la vot. La ora 19.00 ştirile pregătesc o altă Ediţie specială la TVR 1, cu noutăţi privind prezenţa la vot, comentate alături de Doru Buşcu.

Programul maraton dedicat zilei alegerilor cuprinde şi principala ediţie a Telejurnalului de la TVR 1, la ora 20.00, urmată, de la 21.00, de o Ediţie specială moderată de Claudiu Lucaci şi Alina Stancu. Cornel Nistorescu, Florin Iaru, Miruna Munteanu, Doru Buşcu şi sociologii Marius Pieleanu şi Cătălin Stoica dezbat, împreună cu gazdele emisiunii, rezultatele alegerilor, conform exit-poll-ului TVR şi declaraţiile la cald de la sediile partidelor parlamentare.

Toate jurnalele de ştiri şi Ediţiile speciale pot fi urmărite şi pe TVR+, pe tabletă sau mobil. Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android.

Bucuresti, 23.05.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *