146.000 RON investiti de PRIGAT in sprijinirea creatiei de filme documentare

de către studenţi

V-aţi întrebat cum este azi viaţa la 20 de ani?

Bucureşti, 26 iunie 2007 – Prima ediţie a concursului de film documentar de scurt-metraj
„In your 20s. Scene 1. Take 1” şi-a desemnat câştigătorii. Premiul I, în valoare de 6.000 RON,
a revenit echipei Elaine DeFleetwood formată din Irina Stelea, Octavian Arnăut şi Lucian Reniţă pentru filmul documentar de scurt-metraj „Pachetul” care prezintă „o privire în interiorul comunităţii studenţilor basarabeni din Bucureşti şi relaţiile dintre aceştia şi studenţii români, surprinse pe durata de viaţă a pachetului primit de acasă”.
Premiul al II-lea, în valoare de 3.000 RON, s-a acordat ex aequo echipelor Nematoda (Alexandra Chirea, Dulea Dragoş, Flaviu Man, Ştefan Matei, Letiţia Ştefănescu) şi Stinky Shoe (Cătălina Bălan, Andrei Gherman, Alina Radu, Diana Ciocea). Nematoda ni-l prezintă pe „Nema”, un „altfel” de student – simbolul  unei generaţii visătoare, îndrăzneţe şi nonconformiste, în timp ce Stinky Shoe descoperă în „Interviul” cât de departe ar merge un tânăr pentru a obţine un job.

Echipele Raelle (Ioan – Mircea Bebu, Valentin – Narcis Sturzu, Dan Emil Oară, Cătălin Vlaican) şi Energy Team (Bogdan Ceangu, Dan Ştefan Pârlog, Flavia Gheorghe şi Vlad Constantin) au câştigat câte o menţiune în valoare de 500 RON pentru scurt – metrajele „20’s without me”, definiţia vieţii la 20 de ani aşa cum o văd tineri din diverse medii, şi, respectiv, „Rampa Skaterilor” un hobby devenit modă.

Premiul de popularitate a fost adjudecat de echipa Raelle care a primit 766 de voturi din totalul de 1758 de voturi acordate online de vizitatori pe site-ul www.inyour20s.ro şi 42 de voturi din cele 136 acordate de publicul prezent la vizionarea scurt-metrajelor.

„”In your 20s” este un proiect cultural prin care susţinem talentul studenţilor aflaţi la început de carieră cinematografică. Ne-am bucurat să vedem că s-au înscris în concurs atât de multe echipe şi că juriul a apreciat 5 proiecte şi ideile lor originale. „In Your 20s” a generat 5 filme documentare care au şansa să ajungă în festivaluri internaţionale. Totodată dorim să creăm o dezbatere publică cu privire la viaţa  tinerilor – pentru că este important să aflăm ce aspiraţii au, care sunt problemele cu care se confruntă, ce nevoi au de la societate”, a declarat Eusediu Margasoiu, Director Marketing şi Comunicare QAB, membră PepsiAmericas.

La concursul „In your 20s” lansat în luna februarie 2007 s-au înscris 93 de studenţi de la ASE, Politehnică, UNATC, Universitatea Bucureşti, Agronomie, Hyperion şi Media, organizaţi în 24 de echipe interdisciplinare care au propus proiecte de scurt-metraj pe tema „Cum vezi viaţa când ai 20 de ani”. În cadrul programului, scenaristul Răzvan Rădulescu a provocat studenţii la o dezbatere pe tema propusă de concurs, prilej pentru a le prezenta abordări inedite în documentare, de a le oferi sfaturi şi recomandări pentru creionarea propriilor idei.

Juriul de specialitate, format din Mihai Chirilov, Dragoş Bucurenci şi Răzvan Rădulescu, a selectat cele mai bune 5 proiecte care au primit de la Prigat un buget de 6.860 RON fiecare pentru a fi realizate.    

Proiectul a fost promovat prin distribuirea a peste 1.000 de materiale promoţionale şi prin grupuri de discuţii cu peste 40.000 de membri, cu sprijinul mai multor asociaţii studenţeşti (Liga Studenţilor la UNATC, TeamWork, AEGEE, Liga Studenţilor la Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară şi EESTEC – The Electrical Engineering Students’ European Association)

Compania Quadrant Amroq Beverages (QAB), membră a PepsiAmericas, este unul dintre cei mai mari investitori americani din România, îmbuteliatorul autorizat şi distribuitorul Pepsi, Prigat, Lipton Ice Tea, Gatorade şi Roua Munţilor pentru România şi Republica Moldova.

QAB a intrat pe piaţa băuturilor răcoritoare din România în 1991, prin îmbutelierea şi distribuţia produselor din portofoliul PepsiCo. În 1992, compania a inaugurat prima linie de îmbuteliere PET din ţară, pentru sticla de Pepsi de 1.5 l, iar în anul 1993, QAB a lansat prima băutură necarbonatată produsă în România: Prigat.

Bucuresti, 27.06.2007

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *