free download 78 travel guides written by experts

100 de carti, 100 de povesti

Cartea de pe noptiera, prima colectie de literatura a editurii Humanitas, a implinit… 100 de volume si a adoptat o noua forma grafica. Colectia creata si insufletita de Ioana Parvulescu este, asa cum scria Mircea Cartarescu , "cea mai buna colectie romanesca de format poche din ultimii zece ani. Ea cuprinde deja parte din marile miniaturi ale literaturii universale. N-a ocolit nici violenta, nici erotismul, dar nu si-a facut din ele un blazon. A mizat insa mereu, contra curentului, pe subtilitate, pe rafinament, pe tandrete, pe artistic mai presus de orice. Adica pe valori care, in fiecare generatie, pierd toate bataliile ca sa castige in final toate razboaiele."

"Dupa 100 de titluri pot spune ca aceasta colectie este fericirea de lunga durata a editurii Humanitas." Gabriel Liiceanu

"«Munte cu munte se intalneste, dar om cu carte», spune un personaj din Femeia de la miezul noptii, a 94-a carte a colectiei de pe noptiera. Convingerea mea este ca la fel de importanta ca intalnirea in viata cu omul potrivit este si intalnirea cu cartea potrivita, la momentul potrivit. Din fericire, pentru intalnirea dintre om si carti sunt ceva mai multe momente favorabile." Ioana Parvulescu

In exclusivitate pentru si despre
Cartea de pe noptiera:

Martin Page, autorul romanului M-am hotarat sa devin prost:
"E ciudat sa te regasesti in aceasta colectie alaturi de autori admirati, nu stiu daca ar fi incantati. Ii aud pe unii protestand."
"Romanele mele vorbesc despre lupta extrem de violenta, invizibila si tacuta, de care e nevoie pentru a ajunge la dulceata vietii."

David Foenkinos, autorul romanului Potentialul erotic al sotiei mele:
"Ce bucurie sa fac parte dintr-o colectie cu un asemenea nume. Si pot sa visez la o femeie frumoasa, intinsa lenes chiar langa aceasta noptiera."

Bucuresti, 1.06.2006

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *