free download 78 travel guides written by experts

10 predictii scandaloase Saxo Bank pentru 2015

Saxo Bank, bancă globală de investiţii, specializată în tranzacţionări online şi investiţii pe pieţele financiare internaţionale, lansează astăzi faimoasele “predicţii scandaloase” pentru anul ce vine.

Sunt 10 evenimente cu probabilitate de producere destul de redusă, dar dacă riscul lor este subapreciat, am putea asista la un impact mai mult decât semnificativ pe piețele globale în cazul în care se vor adeveri.

Predicțiile de anul acesta includ o posibilă ieșire a Marii Britanii din UE, după un câștig sensibil de popularitate

al Partidului Independenței la alegerile generale britanice. Alte predicții scandaloase se referă la posibilitatea ca Mario Draghi, președintele Băncii Centrale Europene, să devină președintele Italiei, la probabila prăbușire a pieței imobiliare britanice și la erupția vulcanului islandez Bardarbunga, care ar putea… anula planurile de vacanță în Europa pentru 2015.

Steen Jakobsen, economist șef la Saxo Bank, comentează:

“2015 va fi un an dur, dar s-ar putea să fie și anul la care o să ne uităm în urmă ca fiind cel mai prost posibil. Inflația a scăzut până la cele mai joase niveluri din ultimele decenii, dobânzile au luat același curs, iar prețurile energiei sunt semnificativ mai scăzute. Lipsa volatilității în date și în piețele de asseturi a oferit investitorilor un sentiment fals de siguranță care ar putea duce la o… supărare uriașă în 2015. Am văzut cum ar arăta un preambul la un an rău în octombrie 2014, când am trecut printr-o săptămâna dezastruoasă. Dacă ne luăm acest reper, ne așteaptă un 2015 care o să ne cam zdruncine.”

“Predicțiile șocante Saxo Bank rămân un exercițiu de a găsi cele mai controversate și independente 10 idei care ar putea să vă întoarcă universul tranzacțional cu susul în jos. Imaginându-și cele mai negre scenarii, de la un default în Rusia, la vulcani care răspândesc haos (și cenușă), sau un Armageddon al internetului, investitorii au o șansă de a testa ideile lor despre viitor și ceea ce pot aduce aceste evenimente în raport cu investițiile lor. Trebuie să ne amintim că, în timp ce predicțiile rămân niște scenarii extreme ale pieței, peste ani, o parte dintre ele au devenit, din păcate, realitate”.

Pentru a afla Predicițiile Șocante, accesați site-ul: //ro.saxobank.com/lp/cp/outrageous-predictions-2015.

Pentru a urmări predicțiile șocante sau a face propriile predicții, alăturați-vă discuției de pe Twitter, folosind hashtagul #OP2015 și nu uitați să urmăriți conturile TradingFloor.com și Saxo Bank la @tradingfloorcom și @SaxoBank.

Predicțiile Șocante Saxo Bank pentru 2015

1. Sectorul imobiliar din Marea Britanie se prăbușește

Studiile arată deja că e momentul să părăsim rapid piața imobiliară din Marea Britanie, în special în Londra. Dobânda Băncii Angliei stă să crească, lucru care va face să sufere prețurile de pe piața imobiliară, prețuri care vor scădea cu până la 25% în 2015.

2. Inflația în Japonia va atinge 5%

Banii emiși fără încetare de Banca Japoniei vor distruge încrederea în yen, în timp ce Kuroda-san își vede politicile de a controla inflația bucurându-se de… prea mult succes – un simptom care arată că Japonia pierde controlul monedei proprii.

3. China devalorizează yuanul cu 20%

China va încerca cu orice preț să scape de presiunile deflaționiste care sunt efectul negativ al boomului de creditare. Riscurile deflaționiste sunt prezente, așadar, iar China copiază, parcă, pagină cu pagină politica Băncii Japoniei și încearcă să devalorizeze yuanul cu 20%, alăturându-se Japoniei în lupta de a importa inflație și cerere.

4. Draghi pleacă de la BCE

Pentru a aduce germanii în control deplin la BCE pentru a pune în practică o nouă emisiune monetară, Draghi se va da la o parte pentru a permite Băncii să implementeze proiectul, sub conducerea lui Jens Weidmann, de la Bundesbank. Draghi vede o nouă oportunitate pentru calitățile sale în Italia, unde președintele Napolitano cere să-i fie succesor.

5. Rusia intră din nou în default

Prețurile în scădere ale țițeiului și obrazul rece arătat Rusiei de antagoniștii geopolitici vor determina companiile rusești și chiar guvernul de la Moscova să caute alinare într-un default pe datorii străine. Un default ca în 1998 este ceea ce ar trebui națiunii pentru a-și asigura viitorul, odată cu o soluție diplomatică la problema Ucrainei.

6. Hackerii distrug comerțul online

În 2015, noile atacuri la adresa celor mai mari jucători e-commerce vor fi mai agresive și mai extinse, afectând furnizorii de servicii web și cloud. Amazon.com, cel mai mare comerciant online retail și jucător dominant în industria de servicii web-based, ar putea suferi o cădere de 50% din cauza atacurilor de amploare pe internet dar și din cauza propriei supraevaluări.

7. Erupția vulcanului anulează vara europeană

La fel ca vulcanul Laki în 1783, deja activul vulcan Bardarbunga erupe în 2015, degajând un nor uriaș, toxic, de dioxid de sulf și alte gaze deasupra Europei. Erupția va schimba șabloanele meteo și va amenința culturile agricole, cu prețurile posibil dublându-se la grâne, chiar dacă erupția nu va fi atât de serioasă.

8. Pozițiile futures pe cacao ating un preț record de USD 5,000/tonă

Cererea de ciocolată este în plină creștere pe măsură ce preferințele occidentalilor se îndreaptă spre ciocolată neagră, iar apetitul celor din Asia e tot mai mare. Stocurile sunt afectate de răspândirea Ebola în Africa și de lipsa investițiilor în zone cheie de producție din Africa de Vest. Acum, globul consumă mai multă cacao decât produce. Asta va duce la un preț record pe tona de cacao: peste 5,000 de dolari în 2015.

9. Marea Britanie înclină să iasă din UE în 2017 după victoria UKIP la alegeri

Partidul Independenței britanic (UKIP) va câștiga 25% din voturile general exprimate la alegerile naționale din Marea Britanie pe 7 mai 2015, devenind cel de-al treilea mare partid din Parlament. UKIP se alătură conservatorilor lui David Cameron pentru a forma guvernul și a organiza un referendum în 2017, pentru dezbaterea membershipului Marii Britanii la UE. Datoriile suverane britanice vor înregistra creșteri sensibile.

10. Veniturile pe bonduri corporate se înjumătățesc

După o schimbare de opinie privind profiturile mari pe titluri, investitorii care vor decide un exit în 2015 vor descoperi lichidități puține și căderi abrupte de prețuri. Undele de șoc vor zgudui din nou fragila economie a Europei. Indicele Market iTraxx Europe Crossover se va dubla, până la 700 de puncte de bază în 2015.

Bucuresti, 10.12.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *