Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

10 lecții utile desprinse din cartea lui James Clear, „Atomic Habits”

Cercetătorii estimează că 40-50% dintre acțiunile pe care le întreprindem sunt executate din obișnuință, așa că obiceiurile pe care le avem sunt cele care ne definesc identitatea și, până la urmă, viața.

În cartea Atomic Habits, publicată și la noi de editura Lifestyle Publishing, parte a Grupului Editorial Trei, James Clear oferă soluții concrete tuturor celor care vor să scape de obiceiurile proaste și să creeze unele bune în locul lor.

Iată 10 lecții utile desprinse din Atomic Habits, de mare ajutor tuturor celor care sunt conștienți că trebuie să facă schimbări dacă vor să-și atingă adevăratul potențial:

Atomic Habits
1. Obiceiurile pozitive transformă timpul într-un aliat. Cele rele îl transformă în inamic.
2. Succesul este produsul rutinei zilnice, nu al schimbărilor făcute o singură dată în viață.
3. Cea mai practică modalitate de a schimba cine ești este să schimbi ceea ce faci.
4. Este mai ușor să asociezi un obicei nou unui context nou, decât să încerci să ți-l formezi într-un mediu plin de indicii concurente.
5. Pe termen lung, devenim un produs al mediului în care trăim. Mai simplu spus, e aproape imposibil să-ți păstrezi obiceiurile pozitive într-un mediu negativ.
6. Orice obicei are efecte multiple în timp. Din nefericire, rezultatele sunt de multe ori contradictorii. În cazul obiceiurilor negative, rezultatul imediat ne oferă satisfacție, însă cel final este unul nedorit. În cazul celor pozitive se întâmplă exact pe dos: rezultatul imediat este neplăcut, însă cel final este satisfăcător.
7. Cu cât efectul unei greșeli este mai rapid și mai costisitor, cu atât învățăm mai repede.
8. Cea mai mare amenințare care planează asupra succesului este plictiseala, nu eșecul.
9. Profesioniștii sunt conștiincioși, amatorii se împiedică în problemele de zi cu zi. Profesioniștii știu care le sunt prioritățile și acționează în direcția scopului propus. Amatorii se lasă deturnați de urgențele cotidiene.
10. În formarea unui obicei, cheia este repetiția, nu perfecțiunea. Nu trebuie să studiezi toate detaliile unui obicei nou. Trebuie doar să exersezi. Repetiția e mama învățăturii și este una dintre cele mai importante etape ale formării unui nou obicei. Formarea unui obicei depinde de frecvență, nu de timp.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *