free download 78 travel guides written by experts

1 Decembrie la Radio Romania Cultural si la Radio Chisinau

Pe 1 decembrie Radio România Cultural sărbătoreşte Ziua Naţională şi spune bun venit în familia Radio România, nou-infiinţatului Radio Chişinău.

De la primele ore ale dimineţii vă ţinem la curent, prin transmisii directe, cu evenimentele din capitala Moldovei.

Pentru radioul românesc şi pentru românii din Basarabia, ziua de 1 decembrie din acest an are o dublă semnificaţie – cea de zi naţională şi cea a lansării postului Radio Chişinău. Cu acest prilej, veţi putea audia la Radio România Cultural un program special, pe durata întregii zile.

Iată câteva repere. Între orele 10.00-12.00, Răzvan Dolea şi Valentin Protopopescu, amfitrionii de zi cu zi ai emisiunii de informare şi analiză culturală Texte şi pretexte organizează o masă rotundă transmisă în direct de la Muzeul de Istorie al Municipiului Bucureşti – Palatul Şuţu, la care invitaţii sunt tineri intelectuali basarabeni care şi-au făcut studiile în România şi, în ultimii ani, se bucură de un prestigiu în ascensiune – precum Vasile Ernu, Igor Mocanu ş. a. Se va discuta semnificaţia evenimentului şi amplul context cultural şi mediatic basarabean – actual şi dintr-o perspectivă istorică. Nu lipsesc corespondenţa culturală de la Chişinău şi obişnuitele rubrici, consacrate, ale emisiunii.

De la ora 12.00, preţ de un ceas, continuăm dialogul cu Igor Mocanu la talk-show-ul Vorba de cultură, pentru ca puţin înaintea orei 14.00 să transmitem în direct câteva momente de la conferinţa de presă organizată cu ocazia lansării postului Radio Chişinău. La ora 14.00, pentru prima dată ora exactă va fi dată la Radio România de la Chişinău, urmând să aflăm apoi detalii despre programele noului post, precum şi impresii ale unor personalităţi despre acest moment – am putea să-i spunem, fără teama de a greşi – istoric. De la ora 15.30, ediţia specială a emisiunii Născut în România îl are ca invitat pe Marian Voicu, directorul noului post, iar de la ora 19.00 Teatrul Naţional Radiofonic a programat piesa Hronicul Gãinarilor, în regia artistică a lui Petru Hadârcă, dramatizarea unui roman de Aureliu Busuioc distins cu premiul Filialei din Chişinău a Uniunii Scriitorilor din România – o cronologie tipic basarabeană a schimbărilor de macazuri şi de regimuri, nu şi de năravuri…

Programul zilei şi al întregii săptămâni 28 noiembrie – 4 decembrie este completat de numeroase corespondenţe şi reportaje din Basarabia, care vor putea fi ascultate îndeosebi în emisiunile de actualitate culturală, Espresso, de la ora 07.15, şi Expresul de seară, de la ora 18.30. În această perioadă veţi putea urmări totodată ediţii speciale ale liniei de Poezie românească (de la ora 22.50) cu poezia lui Grigore Vieru.

Bucuresti, 25.11.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *