free download 78 travel guides written by experts

ʺDaca poporul nu poate conduce, atunci ar trebui macar sa criticeʺ

Aşa începe ʺDialog cu tov. Ceauşescuʺ, un film scurt realizat în 1978 de Ion Grigorescu, primul artist conceptual din România şi unul dintre cei mai importanţi artişti români de pe scena internaţională. Filmul prezintă un interviu imaginar în care Grigorescu joacă rolul a două personaje, dintre care unul este Nicolae Ceauşescu. Filmul din 1978 a stat la baza creării celui din 2007, ʺDialog post-mortem cu Ceaușescuʺ, în contextul aderării României la Uniunea Europeană. Acum spectatorul are de-a face cu două măști de dimensiuni carnavalești ( 150 x 90 cm, 127 x 91 cm) reprezentând cuplul Ceaușescu.

Aceste măști fac parte din Licitația de Avangardă și Artă Contemporană, care va avea loc joi, 19 noiembrie, ora 19:30, la Athénée Palace Hilton.

Măștile sunt înfățișate plimbându-se prin curtea Muzeului Național de Artă Contemporană parte a Casei Poporului. Scopul artistului, conform istoricului britanic Tony Judt, a fost de a-l înfățișa de Ceaușescu supunându-se judecății de după moarte și de a înțelege prezentul social și politic al țării. Măștile au făcut parte din epoziția personală de la Galeria ARTRA, Milano, 2008. Prețul de pornire al operei este de 6.800 euro, iar aceasta mai poate fi admirată până miercuri, 18 noiembrie, la Artmark.

Bucuresti, 17.11.2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *