free download 78 travel guides written by experts

ZIARUL FINANCIAR lanseaza campania “CUM REPORNIM ECONOMIA”

ZIARUL FINANCIAR, cel mai puternic ziar de business din Romania, a lansat joi 23 aprilie 2009 campania editoriala cu tema “CUM REPORNIM ECONOMIA”.

Campania se va derula pe parcursul a trei luni si se va reflecta in print prin articole, editoriale, opinii ale oamenilor de afaceri publicate in ZIARUL FINANCIAR. In fiecare zi, pe parcursul campaniei editoriale, ZIARUL FINANCIAR va publica articole sub aceasta titulatura. Site-ul www.zf.ro va contine, de asemenea, o rubrica speciala dedicata campaniei, unde cititorii vor gasi articole si opinii adaugate in timp real.

Campania va fi declinata si in cadrul ZF Expert – intalnirea saptamanala a redactiei ZF cu antreprenori, managerii si analisti, experti in domeniile lor de activitate. Oamenii de afaceri vor participa in fiecare zi de joi la sedinta de sumar a echipei redactionale, unde vor dezbate problema relansarii economiei impreuna cu redactia ZF. Totodata, expertii vor discuta cele mai importante subiecte ale zilei si vor alege impreuna cu redactia titlurile de prima pagina publicate de ZIARUL FINANCIAR in ziua urmatoare.

Oamenii de afaceri prezenti astazi la ZF Expert au oferit solutii pentru relansarea economiei, afirmand ca Guvernul trebuie sa actioneze si nu sa se multumeasca cu reducerea cheltuielilor pentru a se conforma veniturilor in scadere. 

Omul de afaceri George Copos, care controleaza grupul de firme Ana Holding, a spus in cadrul ZF Expert ca pentru a relansa economia trebuie relansat in primul rand consumul.

“Eu vin din lumea reala si cred ca atat consumul intern dar si consumul extern, adica exporturile trebuie relansate. Pentru consumul general trebuie stimulat exportul. Cred ca impozitul pe profit pentru companiile exportatoare ar trebui redus de la 16% la 8%”, a spus Copos la ZF Expert. O alta masura pe care o propune el ca facilitate pentru exportatori este scutirea de impozit pe profitul reinvestit de companiile ce exporta. “Statul nu trebuie sa faca, acesta trebuie sa reglementeze pentru buna functionare a economiei”, a sustinut el.

Mai mult, omul de afaceri spune ca bancile ar trebui sa dea drumul la credite iar Banca Nationala Romana sa reduca garantiile. “Daca inainte reuseam sa iau un credit de 20 de milioane de euro intr-o zi, cum a fost atunci cand am cumparat hotelul Hilton, acum situatia este mult mai complicata. Totul este blocat. Mai mult, banca Eximbank ar trebuie recapitalizata”, a spus el. Cititi pe larg opiniile oamenilor de afaceri prezenti la ZF Expert in ZIARUL FINANCIAR de vineri 24 aprilie.

Campania ZF se va incheia prin conferinta anuala “Cei mai mari jucatori din economie – Cum repornim economia”. Conferinta “Cei mai mari jucatori din economie” prilejuieste in fiecare an lansarea clasamentului ZF cu acelasi nume, in prezenta reprezentantilor celor mai mari business-uri din Romania.  

Bucuresti, 24.04.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *