free download 78 travel guides written by experts

Work in progress – un program în premiera la TVR Cultural

Din 10 octombrie, în fiecare vineri, la ora 20.00, noua emisiune Work in progress va surprinde un artist sau o lucrare la debut sau în prima fază a carierei, urmărind cursul procesului de creaţie, cu diversele sale interpretări.

Se spune despre o piesă de dans că este ”work in progress” atunci când se prezintă publicului într-o formă nefinisată, în cursul procesului de creaţie. De multe ori, piesele rămân în acest stadiu, neterminat, lăsând loc unei viitoare re-interpretări. În noua producţie TVR Cultural, zona experimentală a domeniului respectiv va fi în centrul atenţiei iar emisiunea nu se va preocupa de artişti consacraţi decât ocazional (în situaţia unei schimbări radicale de stil, a unei înnoiri de limbaj etc).

Prima ediţie a emisiunii, realizată de Bogdana Pascal, va prezenta pe larg Proiectul internaţional Migrant body (Corpul migrator). Acest proiect include operatori culturali, dansatori şi coregrafi, jurnalişti şi cercetători din Estonia, Italia, Olanda, Marea Britanie şi România. Organizatorii sunt interesaţi în dezvoltarea unei cercetări aprofundate despre fenomenul migraţiei şi emigraţiei în contextul lărgirii Uniunii Europene, dar şi oferirea de oportunităţi de formare şi colaborare artistică pentru tinerii dansatori. Reportajul din 10 octombrie, intitulat Migrant body in Bucharest documentează rezidenţa artistică a acestor artişti în România.

Bucuresti, 08.10.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *