bucharest tech week 2021

Vraja Dorinţelor (Seria Tărâmul Poveştilor, partea I)

Chris Colfer
Editura Nemi

Albă-ca-Zăpada este regină în regatul din care a fost izgonită de mama vitregă. Aceasta se afla acum într-o temniţă. Dar Albă-ca-Zăpada o vizitează şi discută cu ea. Pentru că vrea să înţeleagă de ce regina, supranumită de oameni „Regina cea Rea”, a încercat să o omoare de atâtea ori. Discuţia este inedită şi din ea cititorii află lucruri interesante. Iată ce îi spune regina lui Albă-ca-Zăpada:

„Povestea ta va fi întotdeauna povestită frumos (…). Nimeni n-o să stea să se gândească de două ori la mine. Imaginea mea va fi deformată întruna, până la sfârşitul timpului, până când nu voi mai fi altceva decât un simplu personaj negativ înfricoşător. Dar ce nu primcepe lumea e că un personaj negativ e doar o victimă a cărei poveste nu a fost spusă. Tot ce am făcut, toate faptele mele, tot răul pe care ţi l-am făcut, totul l-am făcut doar de dragul lui.” (p. 17)

Vraja Dorintelor (Seria Taramul Povestilor, partea I)

După acest prolog inedit, cititorii îi cunosc pe gemenii Bailey. Alex este fata mereu atentă la ore, cea care are mereu răspunsurile potrivite. Connor e cel care adoarme la ore, mai ales la cele în care se discută despre basme. Este cel care vine mereu cu interpretări diferite. Gemenii au avut un an dificil, iar acum, de ziua lor, mama lor este chemată la serviciu. Bunica îi surprinde și îi vizitează. Cu această ocazie gemenii primesc un dar special: o carte de povești a bunicii.

Curând, la școală Alex devine neatentă, adoarme la ore, nu are răspunsurile potrivite. Connor descoperă că totul este din pricina cărții noi, care nu este o carte oarecare, ci una magică. Gemenii sunt atrași în paginile ei si au parte de aventuri uimitoare pe un tărâm unde basmele sunt realitate. Îi cunosc pe mai toți eroii din basme și pășesc într-o experiență uluitoare din care vor avea foarte mult de învățat.

Vraja Dorinţelor (Seria Tărâmul Poveştilor, partea I) este o carte deosebit de interesantă și atractivă pentru cei mici. Basmele sunt puse sub semnul întrebării, analizate, lecțiile pe care le oferă sunt dezbătute și, mai presus de toate, eroii au parte de aventuri nemaipomenite. Întâmplările sunt captivante, astfel că toți cititorii, cu mic cu mare, vor fi ținuți în suspans de la prima și până la ultima pagină! Iar atracția va începe chiar de la coperta 1!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *