caravana metropolis
Shadow

Vivre: Top 4 tendințe în design interior pe care le urmăresc românii toamna aceasta

Fie că aleg să redecoreze sau să adauge puțină prospețime căminului, românii sunt în căutare de inspirație constantă când vine vorba de amenajări interioare. Căutările online oferă primele indicii despre tendințele în design interior ale acestei toamne. Vivre.ro, principalul retailer online din industria home & deco din România, a previzionat patru trenduri luând în considerare cele mai populare alegeri ale utilizatorilor.

1. Mobilier industrial cu accente de cupru

Pentru amenajarea unei încăperi în stil industrial, secretul constă în adăugarea unor elemente dure prezente de obicei în cadrul fabricilor ѕаu dероzіtelor. Artizanii folosesc în mod frecvent cuprul alături de materiale сum ar fі cărămida și lеmnul brut, pentru a produce obiecte de decor inedite. Deși mulți ar putea crede că metalul nu este potrivit pentru majoritatea locuințelor, accesoriile cuprate aduc un plus de personalitate oricărei camere.

Căutările online pentru categoria de mobilă în stil industrial au crescut cu un procent de 20% față de anul precedent, potrivit retailer-ului online de home & deco. „Pe Vivre.ro s-au înmulțit cererile pentru decorațiuni și piese de mobilier cu accente de cupru, ceea ce ne-a determinat să le dedicăm câteva campanii speciale la începutul acestei toamne. Am introdus tot mai multe articole cu inserții industriale – de la obiecte de decor, precum corpuri de iluminat, vaze sau oglinzi cu suport din lemn, până la măsuțe de cafea și accesorii de bucătărie”, a adăugat Cristiana Motuzoc.

Vivre, design interior

2. Catifeaua revine în tendințe

Catifeaua, disponibilă într-o gamă largă de culori și texturi, reprezintă una dintre tendințele care vor defini această toamnă. Asortată cu texturi naturale și decorațiuni florale cât mai subtile, aceasta își va putea găsi ușor locul în decorul unei locuințe. Căutările online pentru piese de mobilier din catifea s-au dublat față de aceeași perioadă a anului precedent. Printre cele mai căutate produse se numără canapelele, scaunele, draperiile și pernele. De la tonuri puternice până la nuanțe pastelate, accentele de catifea aduc o eleganță delicată, indiferent de stilul de design căruia se vor asocia.

„Considerată pretențioasă pentru un apartament sau mult prea dificilă de întreținut, abia anul acesta catifeaua a revenit în topul preferințelor românilor, în combinație cu texturi sau materiale ușoare. Am urmărit să răspundem acestei cereri aflate în creștere prin selecții de produse, dar și propuneri de amenajare care să susțină acest trend”, a completat Cristiana Motuzoc.

3. Piese statement care ies în evidență

Pentru a crea o atmosferă primitoare în casele românilor, Vivre recomandă ca accentul să fie plasat pe detalii. Un singur tablou poate înviora decorul, fie că este un peisaj, un portret feminin sau o operă abstractă. Atât draperiile, cât și accesoriile de prindere sau alte elemente cu scop funcțional atașate acestora, devin piese decorative menite să completeze decorul. Lămpile joacă un rol important pentru accentuarea unui anumit spațiu prin intermediul luminilor și umbrelor.

„În linie cu trendurile de amenajare interioară, am putut observa trecerea spre piese de mobilier în stil eclectic, tendință care va continua toamna aceasta. Românii au cumpărat piese de mobilier cu linii fluide, fotolii ovale sau cuiburi, care sunt de efect într-o cameră de zi amenajată în stil modern și contemporan”, preconizează Cristiana Motuzoc, Category Manager Mobilă și Decorațiuni.

4. Consumatorii români aleg nuanțele vibrante

Mobilierul și textilele în nuanțe puternice se încadrează printre cele mai populare tendințe ale toamnei. Living Coral, desemnată culoarea anului 2019 de Institutul pentru culori Pantone, oferă un aspect deosebit obiectelor de decor din dormitor sau living. Mixul dintre tonul portocaliu-roz cu o ușoară nuanță aurie poate fi scos în evidență prin detalii metalice. Unul dintre cele mai ușoare, dar îndrăznețe, moduri de a încorpora această nuanță în casă este cu o piesă mare de mobilier plasată pe un fundal neutru. O canapea într-un ton corai va încălzi instantaneu un spațiu dominat de tonuri reci. Plasarea unui obiect de mobilier cu impact mare și integrarea unor accesorii în stil marin va conferi încăperii o atmosferă relaxată.

Leave a Reply

Your email address will not be published.