metalshow

Vitantis Shopping Center continua calatoria in jurul lumii de Craciun, cu SUA si Rusia

Vizitatorii centrului comercial se vor întâlni, timp de patru zile    , cu tradițiile și obiceiurile de Crăciun ale culturilor participante la festivalul ”Crăciunul în jurul lumii”, ce a început cu SPANIA pe 6 decembrie și continuă cu SUA și Rusia pe 12, respectiv 13 decembrie.

Vitantis Shopping Center împreună cu Școala Rusă, Comunitatea Rușilor Lipoveni, Ambasada Peru și Muzeul Țăranului Român, precum și Centrul Cultural Cervantes, anunță continuarea festivalului de Craciun, ”Crăciunul în jurul lumii”, cu SUA și Rusia în acest sfârșit de săptămână – 12-13 Decembrie. La festival va participa un număr mare de artiști, ziua Rusiei fiind susținută de Comunitatea Rușilor Lipoveni care vor aduce cu ei obiceiuri, costume, dansuri și cantece tradiționale. În cele două zile va participa un număr de aproximativ 50 de artiști și sunt așteptate peste 3000 de persoane.

Sâmbătă și duminică, 12-13 decembrie, în galeria comercială a Vitantis Shopping Center, între orele 14,00 și 19,00, obiceiurile americane și cele rusești vor poposi în România pentru o zi.  « În SUA ne vom încălzi inimile cu grupul „Santa”, ce va cânta colinde americane în ritm de jazz, sunetiștii fiind costumați în Moș Craciun. Vom întâlni, de asemenea, coruri de copii ce vor veni să ne colinde în limba engleză și, nu în ultimul rând, formația „5 4 blues” avându-l pe Alexandru Agarici ca solist, va interpreta cele mai faimoase șlagăre americane.

Pe data de 13 vom sărbători Crăciunul în stil rusesc. De data aceasta, spiritul Crăciunului provenit din ghețurile și zăpezile întinsei Rusii va fi personificat de „Father Frost” împreună cu  „soața sa”. Împreună, ei vor întâmpina vizitatorii cu cadouri și cu ceai cald cu miere, după obiceiul din țara lor. Artiștii Comunității Rușilor Lipoveni vor interpreta o suită de dansuri și cântece tradiționale rusești, iar surpriza zilei va veni de la Școala Rusă, de unde un grup de copii va veni să ne colinde în limba lui Dostoievski.

La « colțul Rusiei » din Vitantis Shopping Center, toată lumea va putea admira faimoasele decorațiuni cu artă rusească tradițională – păpușile matrioșka, samovare și alte obiecte de artă, iar la colțul destinat SUA, la fel ca în cultura pop americană, Moș Crăciun vine în sania sa trasă de Rudolf.

Evenimentul, susținut de Vitantis Shopping Center și realizat în parteneriat cu Antena 1, Radio ZU și Jurnalul Național, își propune aducerea, sub cupola sărbătorii de Crăciun, a tradițiilor din țările participante : Spania, Rusia, Statele Unite ale Americii și Peru, urmând ca România și obiceiurile de Crăciun de aici să încheie întreg evenimentul.

Acţiunea desfăşoară sub forma unui festival susținut în zilele de 6, 12, 13, 19 și 20 decembrie. Fiecare țară participantă va fi în centrul atenției într-una din aceste cinci zile. Astfel, se vor desfășura activități de Crăciun specifice fiecărei culturi prezente la festival.

De asemenea, fiecare zi va fi structurată în mai multe etape. Astfel, pe de o parte vor avea loc o serie de întâmplări cu Moș Crăciun – în persoana actorului Eduard Jirghiziu – care se va întâlni cu toți copiii în diversele sale ipostaze – de „Santa Clause” pentru SUA, însoțit de elfi sau de „Father Frost” pentru Rusia. De-a lungul zilei, vor fi susținute spectacole de dans, recitaluri si prezentări de ținute tradiționale. În plus, vizitatorii sunt invitați să asculte colinde specifice celor cinci culturi.

”Am vrut ca în 2009 să petrecem Crăciunul într-un context încărcat de tradiții, dar mai puțin tradițional. De aceea, am adus la Vitantis obiceiuri de Crăciun din cinci regiuni îndepărtate, ale unor culturi puternic marcate de semnificația acestei sărbători”, declară Vlad Dragoescu, partener Equest Balkan Properties și manager Vitantis Shopping Center.

Bucuresti, 10.12.2009

{mosloadposition user9} {mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *