metalshow

Visa a desemnat castigatoarele primei competitii globale pentru femeile antreprenor

Doua femei antreprenor de top, participante la cele doua categorii ale competitiei Visa Everywhere Initiative, FinTech si Impact Social, au primit cate 100.000 de dolari fiecare, mentorat si acces la reteaua Visa pentru a-si dezvolta companiile.

Visa a gazduit recent competitia Visa Everywhere Initiative: Editia globala pentru femei, dedicata pentru prima data organizatiilor din intreaga lume cu cel putin o femeie fondator sau co-fondator, care dezvolta solutii pentru a raspunde provocarilor sociale si de business existente la nivel global. Aproape 1.300 de organizatii au aplicat la acest program.

Competitia FinTech a masurat modul in care aplicantii au utilizat capacitatile specifice ale companiilor lor pentru a rezolva sau transforma experienta de plata a consumatorilor sau comerciantilor la nivel local, regional sau global. Castigatoarea competitiei FinTech, Tez Financial Services din Pakistan, reprezentata de Naureen Hyat, este prima institutie financiara exclusiv digitala din Pakistan care ofera servicii financiare usor de utilizat consumatorilor nebancarizati si slab bancarizati, prin intermediul unei aplicatii pentru telefonul mobil.

Visa logo

Competitia Impact Social s-a adresat afacerilor din intreaga lume conduse de femei, care sustin un stil de viata durabil si echitabil si consolidarea economiilor locale sau regionale. Castigatoarea competitiei Social Impact, Green Girls Organization din Camerun, reprezentata de Monique Ntumngia, este o organizatie neguvernamentala care invata femeile cum sa genereze energie regenerabila folosind energia solara si bio-deseurile.

Editia globala pentru femei este o extensie a programului Visa Everywhere Initiative si reflecta angajamentul Visa de a investi in femeile antreprenor. De la inceputul programului in 2015, peste 6.000 de start-up-uri au participat la 24 de programe de inovatie si au obtinut finantari cumulate de peste 2,5 miliarde de dolari.

Mai multe detalii despre toti finalistii si solutiile inscrise in competitie regasiti va rog in comunicatul de presa atasat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *