Shadow

Violeta din safe

Rodica-Ojog Brașoveanu
Carte oferită de Libris.ro

În general, o infracțiune implică furtul. Dar Violeta din safe pornește de la ceva care este pus într-un loc inaccesibil (teoretic). Un inginer care lucra la un proiect foarte important pentru țară (și care încălcase regulile și avea hârtii de serviciu aduse acasă) găsește în seiful său o violetă. Dar nu își dă seama cum s-ar fi putut întâmpla acest lucru: la seif are acces doar el (cheia stă la el), iar în casa lui vine doar asistenta sa, care îl ajută la proiect, și o doamnă care face curățenie.

Violeta din safe recenzie

Romanul începe cu prezentarea unei altercații într-un restaurant. Doi tineri sunt martorii unui incident între o femeie și doi bărbați. Ei reclamă la poliție ce au văzut, dar decid să continue investigația și singuri. Curând, fata este răpită.

În paralel, echipa maiorului Minerva Tutovan trebuie să îl identifice și să îl prindă și pe Parker – un spion care păcălise miliția de mult timp deja.

Violeta din safe poartă cititorii în perioada în care a fost scrisă – de la limbaj, la atmosferă și personaje. Romanul este, totodata, si ultimul din seria care o are in centru pe Minerva Tutovan, un fost profesor de matematică, acum ajuns maior în cadrul Miliției, si pe subalternul ei, Dobrescu, un fost elev. De altfel, dinamica dintre cei doi creează adesea momente amuzante, iar Minerva îi tratează pe mulți angajați ai miliției ca pe niște elevi (iar ea era un profesor extrem de exigent).

Umor de limbaj, ritm alert, personaje variate, atmosfera specifică datei la care au loc întâmplările, răsturnări de situație și stilul inconfundabil al doamnei romanului polițist românesc, iată ce vă așteaptă citind Violeta din safe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *