Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Up România lansează primul card cultural pentru angajaţii români

Up România anunţă autorizarea de către Ministerul Finanţelor pentru emiterea tichetului şi cardului de cultură

Up România, unul dintre principalii emitenţi de bilete de valoare, poate emite de astăzi tichete culturale pe suport de hârtie și carduri culturale pentru companiile şi angajatorii care vor dori să motiveze şi să recompenseze suplimentar angajaţii. Acordarea tichetelor culturale este reglementată de Legea 165/2018.

“Posibilitatea acordării de tichete culturale răspunde unei nevoi reale a companiilor care caută instrumente şi soluţii creative pentru recrutarea, motivarea şi retenţia pe termen lung a angajaţilor. Angajatorii au, începând de astăzi, un alt mijloc eficient pentru atragerea şi păstrarea de noi talente. Pentru industriile creative şi tech, unde lucrează persoane tinere, dinamice, consumatori alerţi de cultură şi evenimente culturale, disponibilitatea cardului cultural ar trebui să fie o veste bună”, a subliniat Elena Pap, director general Up România.

Up România card cultural

Up România va pune la dispoziţia utilizatorilor carduri și tichete Up Cultură. Valoarea minimă a unui tichet cultural este de 10 lei, iar valoarea maximă este de 50 de lei. Dacă sunt acordate lunar, valoarea acestora nu poate depăşi 150 de lei pentru un angajat. În cazul în care cardurile sau tichetele culturale sunt acordate pentru un eveniment, valoarea maximă lunară nu poate depăşi 300 de lei. Tichetele culturale se încadrează în categoria cheltuielilor sociale și sunt deductibile la calculul impozitului de profit în limita a 5% din valoarea cheltuielilor cu salariile angajaților. La acordarea a 150 de Lei în tichete culturale, angajatorul are un avantaj fiscal de 86 de Lei per angajat, față de aceeași sumă acordată în bani. Mai multe detalii AICI.

Cardul Up Cultură vine cu aceleaşi facilităţi şi servicii ca şi cardul Up Dejun. Beneficiarii vor avea acces rapid la informaţii despre sold, tranzacţii şi operaţiuni prin intermediul platformei Up online, a aplicaţiei mobile Card UpRomania – disponibilă din Google Play sau App Store – şi a serviciului IVR. În cazul în care angajatorul va activa şi serviciul sms, utilizatorii pot primi informaţii în timp real despre sold şi tranzacţiile efectuate. Plata se face simplu şi rapid, cardul Up Cultură fiind unul contactless, iar pentru tranzacţii mai mici de 100 de lei nu este nevoie de introducerea codului PIN.

“Tichetul cultural este un beneficiu cu câştig imediat pentru angajaţii interesaţi de socializare, expunere culturală şi divertisment, iar pentru angajatorii care îl vor acorda va aduce câştiguri pe termen lung. În plus, este o nouă cale pentru a creşte consumul de cultură şi produse culturale al angajaţilor români. ”, a adăugat Elena Pap.

Cu tichetul cultural Up Cultură, beneficiarii vor putea merge la spectacole de teatru, filme şi proiecţii cinematografice, concerte, târguri şi expoziţii, festivaluri, vor putea intra la muzee şi parcuri tematice, inclusiv cele destinate copiilor. De asemenea, acestea vor putea fi folosite pentru achiziţia de cărţi şi manuale şcolare, filme şi albume muzicale în orice format. Astfel, tichetele culturale susțin comunitatea locală, încurajează viața culturală locală și investițiile în cultură.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *