free download 78 travel guides written by experts

Un accesoriu delicat, greu de neglijat

Deja detergentul de rufe este considerat un produs indispensabil, astfel că achiziționarea lui a devenit un automatism. Nu ne gândim dacă să îl cumpărăm sau nu luna următoare, ci pur și simplu investim funcție de buget și testăm variante noi, tentați deseori de promoții.

În cazul balsamului de rufe, însă, situația este diferită. Oare de ce nu îl găsim în toate gospodăriile, cum este cazul detergentului (fie el praf sau lichid)? Căci, dacă ar fi să facem o comparație cu o ținută vestimentară de ieșit în oraș, detergentul ar fi bluza, iar balsamul ar fi colierul potrivit, care scoate bluza în evidență. Balsamul de rufe nu este, într-adevăr, un produs indispensabil, dar este menit să ne facă viața mai parfumată și mai catifelată. Și cel mai important: să prelungească durata vieții bluzei.

Iată și principalele atuuri ale balsamului de rufe:
· reduce electrizarea textilelor
· face fibrele moi și plăcute
· conferă un miros plăcut hainelor pe o perioadă îndelungată
· înmoaie țesăturile articolelor vestimentare, făcându-le mai ușor de călcat.

Asevi, balsam versus detergent

Cum și când a apărut acest tip de produs?

Primele balsamuri pentru țesături au fost create de industria textilă la începutul secolului XX. La acel moment, procesul folosit pentru vopsirea articolelor din bumbac lăsa fibrele dure. De aceea s-a investit în dezvoltarea unui produs care să îmbunătățească modul în care se simt la atingere fibrele de bumbac după vopsire.

Compozitia balsamului

Un balsam obișnuit era format din șapte părți apă, trei părți săpun și o parte ulei de măsline, porumb sau seu. Odată cu progresele în chimia organică, formulele au fost îmbunătățite și produsele de acest tip au devenit accesibile publicului larg.

Deși balsamul de rufe este un prieten al rufelor tale, există și situații în care ar trebui evitat:
· În cazul microfibrelor, care au o capacitate mare de absorbție și izolare termică. Dacă sunt spălate cu balsam de rufe, hainele din microfibre pierd proprietățile mai sus menționate și fibra se distruge.
· Îmbrăcămintea sportivă este gândită să absoarbă transpirația de pe piele și să regleze temperatura corpului în timp ce practici sport, iar balsamul de rufe va împiedica acest proces. De aceea, în cazul acestui tip de haine, nu este indicat să folosești balsam de rufe.
· Balsamul poate reduce gradul de absorbție al prosoapelor. Ce înseamnă asta? Balsamul de rufe lasă o peliculă pe suprafața prosoapelor, iar acestea nu se mai usucă la fel de repede precum ar trebui. Iar studiile arată că prosopul trebuie să fie complet uscat înainte de o nouă utilizare.
Partea bună este că acum poți folosi un balsam care să îți facă rufele mai ușor de călcat, să le lase mai moi și să nu le permită electrizarea. Combinat cu un detergent de calitate înseamnă dublu avantaj pentru hainele preferate.
· Ai haine delicate sau din lână cărora vrei să le prelungești duraa de viață? Există un detergent lichid concentrat special conceput pentru astfel de țesături.
· Hainele închise la culoare își pierd repede strălucirea. Vrei să le menții culoarea intensă spălare după spălare? Încearcă Asevi Nero, care, pe lângă proprietățile de bază ale unui detergent lichid, conține și fixatori de culoare.
· Ai nevoie de un balsam ‚universal’ care să poată fi folosit pentru toate tipurile de țesături, având un parfum intens, o combinație de arome care să-ți inducă o stare de armonie și prospețime a naturii? Atunci Asevi Zen e varianta potrivita pentru tine.
· Ai pielea sensibilă și vrei să îi oferi ultra protecție? Balsamul Asevi Sensitif protejează atât sănătatea hainelor tale, cât și pe cea a pielii tale. O senzație plăcută și delicată pentru mult timp.

În funcție de dorințele și gusturile tale, alege varianta Asevi care ți se potrivește! Lasă-te învăluit/ă de senzația de prospețime, delicatețe și de miresmele plăcute care te conduc spre tărâmuri de vis. Modul în care pielea sau nasul tău percep hainele îți conferă o senzație de plăcere și confort, așa că îndrăznește, testează și bucură-te!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *