Our website use cookies to improve and personalize your experience and to display advertisements(if any). Our website may also include cookies from third parties like Google Adsense, Google Analytics, Youtube. By using the website, you consent to the use of cookies. We have updated our Privacy Policy. Please click on the button to check our Privacy Policy.

Umple cozonacul cu LINO LADA anul asta – reteta cozonacului fara framantare

LINO LADA gold

Vine Pastele si deja ne gandim la cozonac. Dar de ce multe dintre noi nu il fac si prefera sa-l cumpere?! De frica framantatului si a esecului. Ei bine, azi vei afla reteta cozonacului fara framantare! Si pentru ca treaba sa fie si mai simpla pentru tine, la acest cozonac nici nu trebuie sa iti mai bati capul sa prepari umplutura, pentru ca LINO LADA iti sare in ajutor. Tu nu trebuie decat sa alegi sortimentul preferat, in functie de gusturile tale. Sau ale familiei…

Ai de ales intre LINO LADA cu alune de padure, LINO LADA Lapte, LINO LADA Duo, LINO LADA Cocos sau LINO LADA Gold (produsul premium al gamei, care de altfel poate fi oferit si in dar, in locul iepurasului de ciocolata, traditional). Toate produsele LINO LADA sunt preparate din lapte, cacao, alune/cocos de cea mai buna calitate si sunt bogate in vitamine, minerale si antioxidanti, nu contin gluten si nici conservanti.

 LINO LADA gold

Iata si reteta cozonacului fara framantare.

Reteta cozonacului fara framantare

Ai nevoie de: 1 kg faina 000, 50 g drojdie proaspata, 5 galbenusuri, 500 ml lapte, 100 g unt topit, 5 linguri de ulei, 150 g zahar, esenta de vanilie, coaja rasa de la o lamaie sau portocala bio, un praf de sare.

Cum se prepara

Cerne faina, adauga sarea si amesteca. Topeste untul in bain-Marie si lasa-l sa ajunga la temperatura camerei. Incalzeste laptele si amesteca-l cu zaharul, esenta de vanilie si coaja rasa de lamaie/portocala. Amesteca bine, pana cand tot zaharul s-a topit. Pune drojdia, o lingura de zahar si una de faina si toarna laptele, amestecand pana cand drojdia este complet dizolvata.

Lasa vasul la cald, sa creasca aceasta compozitie.

Intr-un alt vas separa galbenusurile de albusuri si amesteca galbenusurile cu uleiul si untul topit.

Pune faina intr-un vas incapator, fa o gropita in mijloc si in ea toarna maiaua (amestecul de drojdie, lapte, zahar si faina) si apoi galbenusurile amestecat cu ulei si unt. Amesteca bine, pana cand aluatul devine elastic. Formeaza din el o bila, unge-o cu ulei si lasa la dospit, la loc cald, macar o ora.

Dupa ce a crescut, imparte aluatul in patru bucati, intinde-l, unge-l cu ce crema tartinabila LINO LADA vrei tu, ruleaza si pune in tavi. Lasa cozonacii sa mai creasca si in tava cam un sfert de ora, apoi da-i la cuptorul preincalzit, la 200 de grade, pentru aproximativ o jumatate de ora. Hai ca nu-i asa de greu cum pare!

By Violeta-Loredana Pascal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.