free download 78 travel guides written by experts

Turneul Laureatilor 2007

Concert extraordinar în capitala europeană a culturii, Sibiu

In octombrie, jmEvents.ro vă propune să priviţi muzica clasică altfel decât aţi făcut-o până acum. Să redescoperiţi simpla bucurie de a asculta glasul unui instrument, să vă miraţi ca un copil, sa vă lăsaţi cuprinşi de fiorul acordurilor. Nu papionul sau rochia de seară, ci o poftă de muzică live şi armonii rafinate va fi eticheta pe care o veţi purta. Între 4 şi 20 octombrie, sunteţi invitaţi să luaţi parte la un eveniment care celebrează talentul şi pasiunea tinerilor muzicieni –  Turneul Laureaţilor, o serie de concerte ce reuneşte laureaţi ai concursului internaţional Jeunesses Musicales.

Dintre laureaţii invitaţi să susţină concerte în cadrul evenimentului pot fi amintiţi:  Benjamin Boursier / Franţa – vioară, Martin Ivanov / Bulgaria – pian, Leonard Mocanu / România – pian.
 
Bucureşti, Sibiu, Braşov, Constanţa, de la munte pana la mare, muzica clasică sună bine, pe note de Brahms, Prokofiev, Liszt , Beethoven, Grieg sau Chopin. Două concerte care nu trebuie ratate sunt cele de pe 5 şi 11 octombrie. Pe 5 octombrie, ora 19.00, îi veţi regăsi pe muzicieni evoluând pe scena Thalia a capitalei culturale europene, alături de Filarmonica din Sibiu. Iar pe 11 octombrie, Turneul se intoarce în Bucureşti într-un spaţiu neconvenţional pentru muzica clasică – hotelul Ibis Nord, ora 19.30.

Aflat deja la a treia ediţie, Turneul Laureaţilor se dovedeşte a fi mai mult decât o serie de concerte. El a luat amploarea unui eveniment cultural şi social – dorinţa organizatorilor este pe de o parte, aceea de a încuraja tinerele talente, iar pe de alta, de a aduce muzica clasică mai aproape de tinerii care doresc să o descopere. Serile Turneului Laureaţilor reprezintă un dialog cultural deschis, interactiv, ce dă muzicienilor prezenţi posibilitatea de a păstra un contact direct cu publicul roman.

Totodatǎ, Turneul reprezintǎ încheierea campaniei naţionale de promovare a două programe internaţionale ce vor fi organizate de jmEvents.ro în 2008.
þ    Bucharest International Jazz Competition, primul concurs de jazz din România
þ    Concursul Internaţional Jeunesses Musicales Bucureşti – flaut & clarinet, ajuns la a XV-a ediţie

Cele două programe oferă cadrul propice pentru descoperirea şi lansarea tinerelor talente interpretative. Pe de altă parte, aceste proiecte dau posibilitatea tinerilor români – studenţi şi muzicieni consacraţi, să participe la concursuri internaţionale profesioniste.

Bucuresti, 2.10.2007

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *