metalshow

Tudor Gheorghe – intampinat si aplaudat de presedintele Republicii Moldova

Dupa spectacolul de sambata de la Chisinau

Cu putin inaintea inceperii unui nou turneu in tara, mai exact in data de 27 martie, maestrul Tudor Gheorghe a ajuns in Republica Moldova pentru a sustine spectacolul “In cautarea dorului pierdut”, organizat de Institutul Cultural Roman.
 
Evenimentul, ce a avut loc la Filarmonica Nationala “Serghei Lunchevici” din Chisinau, a umplut sala pana la refuz de spectatori plini de entuziasm care au savurat concertul la maxim.

Dupa minute intregi de ovatii la scena deschisa, Tudor Gheorghe a fost surprins de avalansa de oameni (aproximativ 300) ce il astepta in fata institutiei cu flori si ropote de aplauze aproape interminabile. Surpriza a fost cu atat mai mare cu cat din mijlocul multimii au iesit Mihai Ghimpu, presedintele Republicii Moldova si Dorin Chirtoacă, primarul general al municipiului Chisinau, care l-au felicitat si i-au transmis toata aprecierea lor pentru aportul semnificativ adus culturii si traditiei. Maestrul a fost ulterior condus intr-o coloana oficiala ce i-a asigurat securitatea pana la hotel.

Admiratia romanilor de peste Prut pentru Tudor Gheorghe a fost dintotdeauna foarte puternica. Ca dovada a pretuirii lor si in semn de multumire, una dintre strazile din Chisinau a fost denumita chiar dupa numele maestrului.

De altfel si publicul din Romania ii imbratiseaza fiecare nou proiect, asteptandu-l nerabdator sa revina cu spectacole ce se evidentiaza prin continutul cultural valoros si originalitate. In luna aprilie maestrul va porni in cel mai amplu turneu al ultimilor ani (25 de orase) cu spectacolul “Chemarea pasarii de acasa”, realizat si inspirat din operele lui Mircea Micu. poeti contemporani. Poeziile acestui important poet contemporan vor fi cantate in maniera unica a maestrului si la Bucuresti, pe data de 14 mai la Sala Palatului, biletele fiind disponibile in reteaua Magazinelor Vreau Bilet si online pe www.vreaubilet.ro.

Turneul “Chemarea pasarii de acasa” va avea loc dupa cum urmeaza:
·    19 aprilie – Arad
·    21 aprilie – Oradea
·    22 aprilie – Timisoara
·    24 aprilie – Alba-Iulia
·    25 aprilie – Cluj Napoca
·    27 aprilie – Baia Mare
·    28 aprilie – Tg Mures
·    4 mai – Ploiesti
·    5 mai – Brasov
·    7 mai – Valcea
·    8 mai – Tg Jiu
·    10 mai – Craiova
·    11 mai – Targoviste
·    14 mai – Bucuresti
·    18 mai  – Buzau
·    19 mai – Focsani
·    21 mai – Bacau
·    23 mai – Piatra Neamt
·    24 mai – Iasi
·    25 mai – Botosani
·    27 mai – Suceava 28 mai – Roman
·    29 mai – Galati
·    31 mai – Constanta
·    2 iunie – Braila.

Bucuresti, 30.03.2010

{mosloadposition user9} {mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *