Trotinetele electrice sunt o alternativa buna de transport

Nimic nu se compara cu un mijloc de transport rapid prin capitala, mai ales in diminetile aglomerate, atunci cand ne indreptam spre locul de muca. Din nefericire pentru cei care conduc autovehicule, semafoarele par interminabile, iar transportul in comun nu este o alegere prea comoda. In schimb, trotineta electrica este o modalitate foarte avantajoasa de a te deplasa fara sa investesti in combustibil, deoarece nu utilizeaza decat un acumulator electric.

Trotinetele electrice sunt alegerea tot mai comuna in randul persoanelor care lucreaza in corporatii, dar si pentru studenti.

Trotineta electrica pliabila
Sursa foto: smart-products.ro

Naveta mai rapida – unul dintre avantajele trotinetelor electrice este faptul ca va ajuta sa scapati de traficul aglomerat. Puteti merge pe prima banda, pe langa trotuar, strecurandu-va prin trafic, fara a mai sta blocati in coloana. De asemenea, puteti alege scurtaturi si sa mergeti pe stradute inguste pe care cu masina nu ati avea nicio sansa.

Aglomeratia din trafic ii obliga pe multi sa isi stabileasca ora de plecat la serviciu, astfel incat sa evite orele de varf, in care traficul este paralizat de miile de soferi care se grabesc sa ajunga la munca, sa isi duca la scoala copiii sau sa isi rezolve treburile prin oras. Insa pentru cei care au un program fix la serviciu, aglomeratia a devenit un inconvenient greu de trecut cu vederea. Multi au inceput sa isi lase masinile acasa si sa investeasca intr-un mijloc de transport alternativ.

Cei care aleg bicicleta sau trotineta ca mijloc de transport fac mai multa miscare si reusesc sa isi intareasca sanatatea si sistemul imunitar. Unul dintre dezavantaje este insa pentru cei care au nevoie sa ajunga impecabil la serviciu, fara sa transpire si fara sa isi sifoneze hainele.

Costurile sunt mai mici – spre deosebire de masina, pentru ca nu aveti de ce sa va faceti griji in ceea ce priveste intretinerea, parcarea si combustibilul, deoarece aceste noi vehicule electrice sunt alimentate cu baterii performante care pot rezista multi ani de zile daca sunt exploatate corect. In ceea ce priveste intretinerea, trebuie doar sa aveti grija sa inlocuiti anvelopele si placutele de frana la timp.

Prietenoase cu mediul – aceste vehicule nu polueaza atunci cand functioneaza, spre deosebire de masini. Asadar, nu vor contribui la amprenta de carbon si vor fi mult mai prietenoase cu mediul.

Usor de utilizat – mersul pe o trotineta electrica il poate invata cu usurinta oricine, chiar si copiii sau persoanele in varsta. Nu aveti nevoie de lectii de condus pentru a folosi trotineta electrica, cu toate ca niste cursuri de legislatie rutiera ar fi utile daca aveti de gand sa iesiti in trafic cu aceasta. Ca si mod de operare, nu trebuie decat sa va urcati pe trotineta si sa trageti cu degetul de acceleratie pentru a controla viteza.

Functionare fara zgomot – un impact pozitiv al utilizarii vehiculelor alimentate de la baterie este acela ca nu produc zgomot atunci cand pornesc si nici atunci cand sunt exploatate. Nu trebuie sa va faceti griji ca suparati vecinii daca mergeti cu trotineta prin cartier noaptea tarziu sau dimineata devreme.

Trotinetele electrice sunt alternativa perfecta de transport!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *