Shadow

Top carte aprilie 2017: Tibi Ușeriu intră direct în topul celor mai citiți autori români

“Suge-o, Andrei!” rămâne pe primul loc la vânzările de carte pe aprilie, la concurență cu Agnes Martin-Lugand

Povestea lui Tibi Ușeriu, cunoscut publicului român pentru performanța de a ajunge primul la finiș în Ultramaratonul Artic, înglobată în cartea 27 de pași, a intrat direct pe locul al treilea în clasamentul celor mai bine vândute titluri românești în aprilie 2017 pe elefant.ro.

Andrei Ciobanu cu titlul Suge-o, Andrei! se menține în fruntea topului, atât la categoria autori români, cât și la general, aprilie fiind a treia lună consecutivă când cartea este printre cele mai vândute de magazinul online. Pe poziția secundă în topul autorilor români se plasează în aprilie titlul Insomnii, al cărei autoare, Irina Binder este una dintre scriitoarele preferate ale publicului elefant.ro.

top-carte-aprilie
“Prezența lui Tibi Ușeriu printre primele poziții nu este surprinzătoare. Cartea a fost mult așteptată de către cititori, iar primul tiraj s-a epuizat rapid. Povestea te invită să descoperi omul din spatele performanței. Surprinde și totodată șochează, dar este o carte ce promite să fie autentică“, explică Adrian Dinu, Chief Commercial Officer la elefant.ro.

Topul autorilor români este completat de Fluturi, vol 3 al Irinei Binder, pe poziția a patra și Jamila Cuisine, a Geaninei Staicu-Avram pe poziția a cincea.

În topul autorilor străini, pe prima poziție se regăsește Agnes Martin-Lugand cu titlul Oamenii fericiți citesc și beau cafea, urmată de Jojo Moyes cu cartea După ce te-am pierdut și Paula Hawkins cu Fata din tren. Printre primele zece titluri cele mai populare se află și misterioasa Elena Ferrante cu Prietena mea genială, dar și mai clasicul Gabriel Garcia Marquez cu Dragostea în vremea holerei. Agnes Martin-Lugand are intrat și cu un al doilea titlu în top – Viața e ușoară, nu-ți face griji, pe poziția a noua în clasamentul autorilor străini.

În topul general de carte, Andrei Ciobanu a depășit-o în vânzări și popularitate pe Agnes Martin-Lugand, clasându-se pe prima poziție. De altfel, toate cele cinci titluri din topul autorilor români se regăsesc și în topul general al vânzărilor de carte pe elefant.ro în aprilie.

“Cititorii sunt atrași în ultimii ani tot mai mult de autorii români contemporani cu povești autentice. Din acest motiv Irina Binder a prins atât de mult, Andrei Ciobanu acaparează topurile luni în șir sau cartea lui Tibi Ușeriu se epuizează imediat după apariție. Ca retailer, obiectivul nostru este să punem la dispoziția cititorilor noile titluri, atât românești, cât și străine, cât mai rapid după lansarea lor și, uneori, chiar și înainte de a vedea lumina tiparului, în sistem de precomandă“, adaugă Adrian Dinu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *