free download 78 travel guides written by experts

Top 5 sfaturi pentru a depăși cu brio problemele financiare

Oricât de chibzuiți am fi vor apărea perioade în viața noastră în care vom întâmpina probleme financiare. Nu trebuie să așteptăm până atunci să ne facem un plan de atac. Din acest motiv am alcătuit o listă cu cele mai eficiente sfaturi de care ar trebui să ții cont în cazul în care ajungi să ai probleme financiare.

buzunare goale

sursa foto

1. Limitați-vă cheltuielile

Dacă se întâmplă să nu știi la finalul lunii pe ce s-au dus banii, probabil că ați beneficia din observarea mai atentă a cheltuielilor.

Odată ce îți creezi o perspectivă completă a cheltuielilor tale lunare vei putea să analizezi mai ușor ce cheltuieli pot fi reduse sau eliminate complet. De exemplu, dacă ești strâmtorat în privința banilor poți reduce ieșirile în oraș cu prietenii sau poți anula abonamentele pentru serviciile ce nu sunt esențiale traiului zilnic.

Dacă ai ajuns efectiv fără bani, până la venirea salariului, există varianta accesării unui credit de nevoi personale rapid. Acest tip de credite nu necesită multe acte, dobânda are o valoare decentă, și nu este obligatoriu să fii angajat pe perioada nedeterminată.

2. Stabilește un buget strict

Cu toții avem un anumit stil de viață, acesta presupune anumite costuri pentru a-l întreține. Înainte de a ne apuca de bugetul lunar trebuie să realizăm ce costuri presupune acesta.

Crearea unui buget lunar îți va crea o perspectivă de ansamblu a situației tale financiare. Tot ce trebuie să faci este să-ți înșiri veniturile și cheltuielile în două coloane. Dacă rezultatul diferenței dintre cele două este mai mic ca zero înseamnă că trebuie revizuite cheltuielile.

Dacă îți cunoști veniturile și nevoile esențiale, îți vei putea respecta bugetul lunar și nu vei mai face cheltuieli neprevăzute.

3. Fă cumpăraturi informate

Îți recomandăm ca înainte să mergi la cumpărături să te informezi cu privire la produsele ce dorești să le achiziționezi, în special cînd e vorba de produse scumpe.

Urmărește reducerile din magazine, pentru produsele ce îți sunt necesare, de asemenea, adună cupoane dacă poți, astfel vei beneficia de reduceri la o varietate de produse.

Chiar dacă încerci să economisești bani nu e nevoie să faci compromisuri financiare păguboase. Asta înseamnă că nu este indicat să sacrifici calitatea unui produs pentru un preț mai ieftin, acest lucru este valabil, în special pentru produsele ce le vei utiliza o perioadă îndelungată.

4. Folosește regula zgârcitului

Este posibil să mai fi auzit de această regulă, menită să ajute oamenii să economisească. Regula zgârcitului presupune să amâni o achiziție până a doua zi, astfel ai timp să te gândești dacă chiar ai nevoie de respectivul produs. Dacă au trecut 24 de ore și tu încă îți dorești produsul atunci îl poți cumpăra.

Această regulă este foarte utilă dacă ai tendința să cumperi impulsiv întrucât cele 24 de ore îți vor da timp de gândire pentru a realiza dacă produsul dorit este într-adevăr o nevoie sau doar o dorință.
Nu este nevoie să aplici această regulă pentru orice achiziție faci, dar dacă vrei să cumperi ceva scump, ar trebui să o ai în vedere.

5. Acordă atenție cumpăraturilor facute prin cardul de credit

Dacă îți monitorizezi bugetul personal asta înseamnă că nu trebuie să neglijezi gestionarea cheltuielilor făcute cu cardul de credit. O mulțime de oameni ajung să aibă probleme financiare deoarece nu au fost atenți la cheltuielile realizate prin intermediul cardului de credit.

Acest lucru poate fi evitat într-un mod simplu: stabilește o sumă limită pe care o poți cheltui lunar de pe cardul de credit, apoi monitorizează atent fiecare achiziție făcută pentru a o scădea din suma stabilită. Iar dacă te apropii de suma limită sau ai atins-o deja, nu mai folosi cardul de credit.

Orice problemă financiară poate fi depășită cu puțină determinare și autodisciplină. Ce este important este să ne analizăm greșelile și să fim constanți în încercările de redresare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *