Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Todi Pruteanu se alătură echipei FintechOS pentru a accelera dezvoltarea ecosistemului de parteneri

Todi Pruteanu, anterior director în organizația de parteneriate a Microsoft în Europa Centrală și de Est, se alatură echipei FintechOS, unul dintre cele mai promițătoare start-up-uri autohtone, condus de Teodor Blidăruș. FintechOS este o companie cu un model de business TaaS (Technology as a Service) care permite băncilor și companiilor de asigurări să redefinească experiența clienților oferindu-le o călătorie digitală completă prin automatizarea inteligentă a proceselor digitale, creând astfel produse și experiențe hiper-personalizate pentru fiecare client în parte.

După o carieră de peste 15 ani în Microsoft, unde cel mai recent a dezvoltat parteneriatele companiei în regiunea CEE cu companii de consultanță și integratori globali – precum PwC și KPMG, Todi Pruteanu va ocupa funcția de Director, Ecosystem Development & Sales în cadrul FintechOS.

Pruteanu va fi parte, astfel, din echipa de management a companiei și va dezvolta rețeaua de parteneri care să furnizeze soluții și servicii integrate de transformare digitală a sectorului financiar-bancar în Centrul și Estul Europei bazate pe tehnologie FintechOS.

Todi Pruteanu, FintechOS
Todi Pruteanu, FintechOS

Prioritățile sale vor fi:
• Consolidarea și diversificarea ecosistemului de parteneri în Centrul și Estul Europei. În prezent, FintechOS are douăzeci parteneri regionali și sute de profesioniști cu roluri bine definite în integrarea tehnologiei FintechOS și derularea de proiecte de accelerare a transformării digitale în bănci și în companii de asigurări.
• Accelerarea parteneriatului global cu Microsoft. FintechOS este prima companie românească acceptată în programul Microsoft for Startups din Londra, ceea ce marchează o colaborare avansată atât la nivel tehnologic, cât și comercial. Microsoft și FintechOS colaborează deja în oportunități de afaceri și proiecte comune în EMEA, APAC și US.
• Dezvoltarea de programe de parteneriat care să accelereze crearea de servicii cu valoare adăugată bazate pe tehnologia FintechOS, precum și a unor modele de business profitabile, care să co-intereseze partenerii în crearea de soluții bazate pe FintechOS.

„Sunt foarte motivat să pun umărul la dezvoltarea și succesul FintechOS. Le mulțumesc noilor colegi pentru încrederea acordată – devin parte a unei echipe obsedate să fie numărul unu în crearea de tehnologie financiară pentru enterprise. Vom face diferența alături de partenerii noștri – un ecosistem global de furnizori de cloud, consultanți, dezvoltatori și integratori de soluții ce vor completa propunerea noastră de valoare pentru transformarea modului în care serviciile financiare sunt accesate și consumate.”, declară Todi Pruteanu, Director, Ecosystem Development & Sales la FintechOS.

„Unul dintre principalii factori care a contribuit la creșterea noastră accelerată a fost echipa de elită cu care am pornit la drum. Suntem determinați să atragem alături de noi cei mai buni profesioniști, pe plan local și internațional, atât la nivelul echipei de management cât și al echipei de experți în tehnologie. Derulăm proiecte complexe pentru cei mai mari jucători din industria bancară și de asigurări din regiune. Este imperativ să păstrăm aceeași calitate a serviciilor. Acum, prin cooptarea lui Todi Pruteanu, vizăm extinderea rapidă la nivel regional prin găsirea și coagularea acelor parteneri care să accelereze adoptarea tehnologiei noastre de transformare digitală garantând totodată aceeași calitate premium fiecărui client nou sau existent”, adaugă Teodor Blidăruș, Fondator & CEO la FintechOS

Despre FintechOS

FintechOS (www.fintechos.com) oferă instituțiilor financiare din 20 de piețe, de pe patru continente acces la tehnologie de ultimă generație care accelerează transformarea digitală a interacțiunilor cu clienții.

FintechOS are un portofoliu de clienți global care include companii precum NN, ERSTE, Vienna Insurance Group, Orange, Banca Transilvania, Hyperion Group sau TBI Bank și este susținută de unele dintre cele mai prestigioase fonduri de VC din Europa. Actualmente FintechOS are birouri în Londra, Amsterdam, Viena, Copenhaga și București și urmează să-și extindă operațiunile în Statele Unite și Asia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *