Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

The Stolen Princess

Traducere română: PRINȚESA FURATĂ
Producție: Animagrad Studio (FILM.UA Group), Ucraina, 2018
Gen: animație dublată în limba română
Durată: 85 min.
Regia: Oleg Malamuzh
Scenariul: Yaroslav Voytseshek
Consultant scenariu: Egor Olesov

Din 16 martie 2018 în cinema în versiune dublată în limba română

Distribuit de Ro Image 2000

Alexandra Radu este Mila in Printesa furataAlexandra Radu este Mila, o prințesă care și-a petrecut toată viața în spatele zidurilor castelului.
Dornică de aventură, Mila va trăi tot ce și-a dorit vreodată atunci când îl va întâlni pe Ruslan.
Împreună îl vor învinge pe maleficul vrăjitor Chernomor și vor cunoaște iubirea adevarată.

Povestea fermecătoare a frumoasei prințese Mila, fiica regelui, de care se îndrăgostește chipeșul trubadur Ruslan, dar care e răpită de un malefic vrăjitor care vrea să transforme dragostea dintre cei doi într-o poțiune magică. Ruslan va trebui să treacă peste toate obstacolele pentru a o aduce înapoi pe prințesă și pentru a dovedi că iubirea adevărată poate învinge magia.

Sinopsis

Pe vremea cavalerilor curajoși, a frumoaselor prințese și a vrăjitorilor răzbunători, un tânăr luptător numit Ruslan pleacă în căutarea prințesei Mila. În ciuda diferențelor sociale, Mila și Ruslan, suflete pereche, se îndrăgostesc unul de celălalt. Însă fericirea lor este spulberată când Mila este răpită de Chernomor, un vrăjitor malefic.

Setea de putere eternă pentru care Chernomor nu s-ar da în lături de la nimic, îl determină să pună la cale un plan malefic. Vrăjitorul are de gând să o sacrifice pe Mila pentru a-și menține nemurirea. Ruslan pleacă în căutarea prințesei furate, pe drumul său întâlnind atât binele, cât și răul din regatul se află sub stăpânirea unei bătrâne pisici, a unui vrăjitor laș, a unui monstru de piatră și a unui craniu vorbitor protejat de o gașcă de schelete zgomotoase.

Ruslan luptă împotriva acestor răufăcători cu riscul de a muri. Dar oare forțele răului se pot măsura cu forța iubirii?

VOCI DUBLAJ “PRINȚESA FURATĂ”

MILA – ALEXANDRA RADU
RUSLAN – CRISTI NEACŞU
LESTOR – RAUL STĂNULESCU
FINN – IONUŢ IONESCU
DOMNUL PISICĂ – CRBL
VLADIMIR – VLAD RĂDESCU
FARLAF – IONUŢ GRAMA
HELMUT – OCTAVIAN MITRICĂ
ÎN ALTE ROLURI: ERNEST FAYEKAŞ, ELIAS FERKIN, ADI DIMA, CRISTI BALINT, ADINA LUCACIU, IOANA DE HILLERIN
TRAD: ALEXANDRA RADU
ING SUNET: OVIDIU TUDORACHE ŞI OVIDIU MITRICĂ
REGIA: ALEXANDRA RADU

PERSONAJE

RUSLAN este un trubadur sărac, a cărui avuție încape într-un car. Își câștigă existența mergând din oraș în oraș, interpretând personaje curajoase, însușindu-și calitățile acestora și totodată distrând oamenii. Ruslan intră mai mereu în belele și trebuie să-și salveze spectacolele.

Cristi Neacșu este Ruslan, un actor care își dorește cu ardoare să devină cavaler,
și va juca rolul vieții lui salvând-o pe Mila din ghearele maleficului vrăjitor Chernomor.

MILA este o prințesă care a ajuns să cunoască lumea doar prin colecția sa de cărți. Fiică a regelui, încrezătoare și independentă, nu își poate imagina o căsătorie aranjată, așa că se revoltă împotriva autoritarului său tată. Abia după ce găsește dragostea începe să trăiască așa cum și-a dorit mereu.

CHERNOMOR este un vrăjitor malefic, ce trăiește într-un castel ascuns în Țara Minunilor la care poți ajunge doar printr-un portal păzit de o bătrână pisică prefăcută. Una dintre slăbiciunile lui este că trebuie să-și recapete puterea prin mijloace nu tocmai la îndemână; pentru asta el răpește fecioare, luându-le energia printr-un ritual ce le transformă în stană de piatră.

LESTOR este un dramaturg și poet nemulțumit care deseori nu-și găsește inspirația și talentul așa că ajunge să se „inspire” din alte opere pentru a-și scrie piesele.

TITMOUSE UNA este o pasăre veselă și temperamentală. Ca prietenă și parteneră de scenă a lui Ruslan, ea poate fi irațională și rațională în același timp, riscând deseori mai mult decât este necesar.

HAMSTER este grăsuț și prostuț, pare un laș, dar când e recompensat cu mâncare, devine ingenios și determinat. Odată ce este sătul, Hamster este blând și iubitor, deși rivala lui jucăușă, Titmouse Una îl vede ca fiind dur.

FIN YOUNG (FIN CEL TÂNĂR) este un tânăr visător, fapt datorat lipsei sale de experiență de viață. Fin nu este magicianul clasic plin de înțelepciune, ci unul spontan, dar talentat. Nepăsându-i de părerea altora, intră în belele fără panică, dar uneori și fără abilitățile de a reuși să iasă din ele.

FIN OLD (FIN CEL BĂTRÂN) aproape a învățat cum să iasă din situații dificile, deși încă nu reușește mereu. De-a lungul timpului, pierderea multor lucruri l-a făcut mai atent la cei din jur.

FIN MAD (FIN CEL NEBUN) este același Fin, ajuns de partea răului, alături de Chernomor. Și-a pierdut curajul și voința de a reuși, fiindu-i frică de tot și de toate. Vraja cu care Chernomor l-a supus i-a schimbat și înfățișarea, făcându-l cocoșat și sperios. El a devenit doar umbra a ceea ce a fost cândva.

Ionuț Ionescu este Fin, un vrăjitor care a luptat odată cu maleficul Chernomor, însă a fost învins și blestemat, ba, mai mult decât atât, și-a pierdut pentru totdeauna iubita. 
Dar acum îl va ajuta pe Ruslan să o găsească pe Mila, cu speranța că măcar el va reuși să rupă blestemul.

KING VLADIMIR (REGELE VLADIMIR) este atotputernic în regatul Kiev. El pare mereu nervos din cauza sprâncenelor încruntate. Să conducă regatul este extrem de ușor în comparație cu creșterea fiicei sale, Mila. Aceasta este o adevărată provocare ce îi dă bătăi de cap, din cauza firii ei rebele și libertine. Într-un final el ajunge să o accepte și să o iubească pe Mila așa cum este ea.

FARIAF este peste măsură de emotiv, sentimental și neliniștit. Are o voce pițigăiată și adesea se bâlbâie când este entuziasmat.

RATMIR este un optimist convins, mereu cu gura până la urechi, chiar și în momentele nepotrivite. Aproape toate trucurile și farsele îi eșuează.

ROGDAY este un bătăuș care crede că violența este o soluție pentru rezolvarea problemelor. Mai întâi lovește și apoi întreabă – punându-se în pericol.

NINA (NAINA) este feblețea lui Fin. Precum Mila, și ea a fost răpită. Atunci când Fin a încercat să o salveze, ea a fost transformată în stană de piatră pentru o sută de ani de către diabolicul vrăjitor Chernomor. Este de înțeles de ce nu este prea bucuroasă când vraja este ruptă…

CAT (DOMNUL PISICĂ) este un animal inteligent și cult – mai inteligent și mai cult decât mulți oameni. El are în grijă o bibliotecă magică și un portal către o lume de basm închisă într-un stejar imens. Misterios și nu tocmai vorbăreț, deține multe secrete, printre care și esența magiei. Este un maestru al Artelor Marțiale și un bun cunoscător al culturii orientale. Singura sa slăbiciune sunt păsările, dar într-un sens bun: la vederea păsărilor se schimbă radical.

CRBL este Domnul Pisica in Printesa furata

CRBL este Domnul Pisică. 
Un simpatic vrăjitor care ține la spațiul personal, și nu este foarte încrezător în dragostea adevărată. 
Slăbiciuni: Bucățile de hârtie legate cu ață
Puncte forte: Abilitatea de a se transforma în monstru după pofta inimii

Prințesa furată

Un tânăr actor ambulant, Ruslan, împreună cu prietenii lui, dramaturgul Nestor și o pasăre pe nume Una pun în scenă un spectacol în Piața din centrul Kievului. Acolo Ruslan spune o poveste despre vrăjitorul malefic Chernomor, care răpește prințese îndrăgostite, le ia puterea iubirii pe care o transformă în putere magică. Asta se întâmplă o dată la o sută de ani, în timpul apusului sângeriu, prințesele ajungând să fie transformate în stană de piatră la final.

Dar, cât ai bate din palme, adevărați cavaleri de peste mări și țări trec pe lângă Ruslan și vagonul său, atrăgând atenția asupra lor. Aflăm, din șoaptele publicului, că ei merg la curtea Regelui Vladimir pentru a cere mâna fetei lui. Deodată, ceva începe să meargă rău. Cavalerii devin posomorâți și încep să plece după doar câteva minute, câțiva dintre ei fiind chiar bătuți. Chiar Ruslan dorise să fie cavaler; de mult își dorea să participe la turnee și să salveze domnițe. Din păcate, doar fiii de cavaleri pot urma această cale, iar Ruslan era fiu de actor—deci soarta-i era pecetluită.

Planul se schimbă și putem vedea castelul prințului. Aici, Prințesa Mila se ceartă cu regele în camera ei. Aflăm astfel că cearta este cauzată de refuzul fetei de a se căsători. Ea vrea să călătorească și să se aventureze în necunoscut, pentru că întreaga-i viață și-a petrecut-o în castel, sub supravegherea tatălui ei, care era de părere că lumea e un loc mult prea periculos pentru fiica lui. Singurul lucru care-i rămăsese Milei de la mama ei era un talisman pe care-l purta la gât. Vladimir o amenință pe Mila: dacă nu-și alege un soț până mâine, i-l va alege el. Astfel, Vladimir pleacă, iar Mila, fără să cugete prea mult, înnoadă niște așternuturi pe care le aruncă pe fereastră, evadând din castel în căutarea aventurii.

După lăsarea întunericului, Ruslan merge din casă în casă, făcând trucuri pentru a câștiga niște bani. Deodată, trei călăreți aproape îl pun la pământ pe Ruslan, ei fiind Farlaf și frații lui, care, de asemenea, vor mâna prințesei Mila. Ruslan îi confruntă verbal, dar este învins. Farlaf îi amintește lui Ruslan că este doar un actor și nu va fi niciodată cavaler. Ruslan pleacă mâhnit când dintr-o dată Mila îi iese întâmplător în cale, extrem de speriată. Mila este hărțuită de doi tălhari care vor să-i fure pandantivul, și astfel îi cere lui Ruslan să cheme paznicii sau cavalerii. Ruslan nu poate rezista frumuseții prințesei, pretinzând că el însuși este un cavaler. Ruslan se confruntă cu rău-făcătorii folosindu-și trucurile și abilitățile acrobatice, însă niște hoți se alătură tâlharilor, moment în care eroii noștri trebuie să fugă.

Când ajung în siguranță, Mila îi spune lui Ruslan că își dorea să plece într-o aventură, de aceea fugise de la palat. Ea credea că tatăl ei exagerează când spunea că lumea e periculoasă, dar avusese dreptate. Ruslan este fascinat de Mila și decide s-o ajute să trăiască o aventură lipsită de peripeții.

Mila și Ruslan se plimbă prin Kiev noaptea, merg cu barca, sar peste un foc de tabără la un festival, și așteaptă răsăritul pe acoperișul unei case. Mila este foarte încântată de experiență. Cei doi aproape se sărută când un vânt puternic se pornește și o tornadă ireală apare de nicăieri. Mila este trasă în tornadă, iar Ruslan încearcă să o salveze când observă conturul a ceea ce pare a fi fața lui Chornomor. Chornomor râde de încercările zadarnice ale lui Ruslan, el fiind un muritor ce nu se poate lupta cu cel mai mare vrăjitor al tuturor timpurilor. Ruslan îi spune Milei că o va găsi cu orice preț. Astfel, Chornomor o răpește pe Mila, iar Ruslan pornește în căutarea prințesei furate.

Răpirea magică a Milei a fost urmărită și de către tatăl ei, Prințul Vladimir, care emite un decret: orice o aduce pe Mila teafără și nevătămată, va deveni soțul ei și noul prinț al Kievului. După ce află despre decret, Farlaf și frații lui se urcă pe cai. Dar când să iasă din oraș, își dau seama că nu știu încotro să meargă.

Ruslan crezuse dintotdeauna că povestea lui Chornomor fusese inventată de prietenul lui, Nestor, dar se pare că lucrurile nu stau chiar așa. Nestor „preluase” legenda dintr-o carte pe care o furase de la om foarte periculos. Ruslan îi cere prietenului său să-i arate unde locuiește acest om—Nestor este temător, însă nu are de ales. Pornesc într-o călătorie, dar la ieșirea din oraș Farlaf îi observă. Crezând că Ruslan știe drumul spre prințesă, Farlaf cel șiret îl urmărește.

Ruslan ajunge la un imens stejar petrecut cu un lanț din aur. Chiar la baza crengilor, se poate observa o gaură – văzând-o, Ruslan și Nestor se cațără până ajung la ea, ajungând într-o imensă bibliotecă. Aici întâlnesc un motan pufos, administratorul bibliotecii. Ruslan nu poate înțelege de ce lui Nestor îi e atât de frică de acest simpatic animal, când, deodată, motanul se transformă într-un lynx (?? Vârco-pisică??). Motanul nu uitase că Nestor îi furase cartea și are de gând să-l pedepsească pentru faptă. Eroii fug cât îi țin picioarele prin bibliotecă, dar pisica tot reușește să îl înghesuie pe Nestor într-un colț. Nestor se pregătește să-și primească răzbunarea, dar Ruslan folosește un truc: face o fundă mare din hârtie și începe să se joace cu motanul. Deși mare și fioroasă, natura jucăușă a animalului triumfă. Jucându-se cu funda, se liniștește, redevenind mic și pufos. Ruslan îi returnează cartea și întreabă unde l-ar putea găsi pe Chornomor și cum să-l învingă. Pisica nu știe, însă cunoaște pe cineva care are răspunsurile. Un vrăjitor pe nume Fin luptase cândva împotriva Chornomor pentru a-și salva iubirea, însă fusese prea arogant și pierduse. Motanul îi explică unde să-l găsească și le arată eroilor un portal secret către un tărâm de basm, locuit de vrăjitori, magicieni și alte ființe misterioase. Farlaf și frații lui se strecoară și ei în bibliotecă, și astfel ajung pe tărâmul de basm. Ruslan, Nestor și pasărea, Una, merg la Fin și găsesc un micuț și pufos hamster. Hamsterul le arată calea spre peștera lui Fin.

Între timp, Mila își revine în fire. Se pare că se află deja în castelul lui Chornomor, care îi spune, chicotind, că vrea să o transforme în stană de piatră. Vrăjitorul nu luase în considerare puternica voință a prințesei Kievului. Mila pune la cale un scandal, și astfel o ceartă izbucnește. În timpul confruntării, Mila ia pălăria lui Chornomor, care era, de fapt, o pălărie pentru invizibilitate. Devenind invizibilă, Mila se ascunde în nesfârșitele holuri ale castelului, cu speranța că Ruslan va fi salvarea ei, așa cum a promis.

Între timp, Ruslan îl întâlnește pe Fin. Se pare că magia neagră a lui Chornomor îl transformase pe Fin într-un bătrânel nebun și laș. Folosindu-și trucurile, Ruslan îi amăgește pe Fin, determinându-l să-i spună unde să-l caute și cum să-l învingă pe Chornomor. Fin spune că, pentru a ieși de sub vrajă, trebuie să-și taie barba, dar numai cu o sabie magică, unică, păzită de un măreț luptător. Ruslan nu se teme de niciun luptător; astfel, se repede la drum.

Chornomor, cu ajutorul globului magic, află că Ruslan a pătruns pe tărâmul de basm. Chornomor creează un monstru de piatră din ultimele lui puteri și îl trimite să-l omoare pe Ruslan. Monstrul îi atacă pe Ruslan și prietenii săi, dar eroii noștri scapă. Ei dau apoi peste Farlaf și frații lui, care îi urmăriseră. Văzând monstrul, frații se ascund într-o mlaștină; însă nici aici nu sunt în siguranță, căci imediat o broască imensă cu o coroană pe cap îi vede și se străduiește să-i sărute, însă Farlaf și frații lui fug. Chornomor, văzând eșecul monstrului său și fuga tinerilor, se înfurie de-a binelea.

Ruslan, Nestor, Hamsterul, și pasărea, Una, merg pe o pășune încețoșată. Terenul e presărat cu arme, armuri și oase de luptători, care, evident, amintesc de o sângeroasă bătălie. Un cap de luptător se află în mijlocul pășunii—adormit fiind, odată ce simte mirosul Hamsterului, strănută și se trezește. Aparent este alergic la rozătoare. Capul îi spune lui Ruslan că este liber să ia armura și sabia magică, atâta timp cât le poate muta de acolo. De îndată ce Ruslan pune mâna pe sabie, scheletele luptătorilor se ridică și-i atacă. Nestor și Hamsterul se ascund, iar Ruslan cu noua sabie și armură se avântă în bătălie ca un adevărat cavaler. Ruslan pare să fi câștigat când scheletele se prăbușesc în jurul lui, însă nu se dau bătute, ridicându-se tot mai puternice. Atunci Ruslan pune la cale un truc: ia hamsterul și îl pune în fața capului. Puternicul cap inspiră și începe să strănute. Strănutul împinge scheletele, eliberând drumul eroilor noștri.

Soarele se îndreaptă spre orizont; promisul apus sângeriu se apropie. Ruslan, cu sabia și armura, ajunge la castelul lui Chornomor, însă nu-i este ușor să pătrundă înăuntru. Eroii decid să se despartă pentru a găsi pasajul spre castel mai repede, iar Ruslan trimite pasărea Una să o găsească pe Mila și s-o liniștească, spunându-i că el e pe aproape și curând o va salva. De îndată ce Ruslan rămâne singur, Mila vine la el, având o rochie, tunsoare și bijuterii noi. Ruslan aleargă spre iubirea lui, dar ea nu este bucuroasă de revedere. Mila pretinde că îl iubește pe Chornomor acum, iar Ruslan este doar un impostor care a mințit-o în legătură cu profesia lui. Mila îi cere lui Ruslan să plece și să nu îi strice fericirea—Ruslan este rănit, dar se supune și pleacă.

Dar necazurile nu vin niciodată singure…

Monstrul de piatră îl ajunge din urmă pe Ruslan. Eroul, dorind să moară, nu se mai luptă cu monstrul. Nestor abia reușește să-l salveze pe Ruslan de la a fi strivit, și distrage monstrul. Dar dacă Ruslan nu își revine, sunt cu toții pierduți…

Între timp aflăm că, de fapt, Chornomor se transformase în Mila pentru a-l trimite pe Ruslan înapoi. Mila încă folosește pălăria pentru invizibilitate ca să se ascundă de Chornomor când el o anunță ce a făcut pentru a-l face pe Ruslan să se răzgândească în privința ei. Mila strigă, anunțându-și poziția, dându-i posibilitatea lui Chornomor să o prindă. Totuși, văzând pasărea, pe Una, care observa totul de pe fereastră, Mila își scoate pandantivul și îl aruncă pe jos. Chornomor o ia pe Mila—se apropia apusul. Pasărea, Una, ia pandantivul și i-l arată lui Ruslan, care era pe cale să fie strivit. Ruslan își dă seama că Mila pe care o văzuse el nu avea pandantiv, și deci că a fost înșelat. Își revine în fire și, cu ajutorul magicei săbii, distruge monstrul de piatră. Creatura malefică este zdrobită, deschizând drumul spre castelul lui Chornomor. Ruslan se grăbește să o salveze pe Mila. Între timp Farlaf și frații lui ies din mlaștină, murdari și extenuați; Farlaf îl observă mai apoi pe Ruslan.

Ruslan pătrunde în castel și îl provoacă pe vrăjitor la luptă. Chornomor se transformă în dragon și se confruntă cu Ruslan. În timpul importantului duel, Ruslan îi taie barba vrăjitorului, iar acesta își pierde puterile. Vedem cum fetele transformate în stană de piatră își revin, și nebunul, laș Fin redevine tânăr și viteaz din nou. Însă Mila este încă în pericol—potrivit ritualului, Chornomor a pus-o în interiorul cercului magic, iar dacă va sta până la apus, va muri. Problema este că cercul este păzit de spirite, care absorb puterea și curajul oamenilor. Dar Ruslan este de nestăvilit în dorința lui de a-și salva iubirea și astfel intră în cerc. Spiritele fricii pun imediat stăpânire pe el. Ruslan o eliberează pe inconștienta Mila din strânsoare și o împinge în afara cercului. Totuși, Ruslan nu mai are forța necesară să iasă el însuși din cerc. Dar, chiar atunci când Nestor prinde curaj și decide să-și ajute prietenul, este oprit de Farlaf și frații lui. În acest timp, Mila își revine—în ochii ei, soarele pășește dincolo de orizont, însă Ruslan este încă în pericol. Într-o secundă, forța îl părăsește pe Ruslan, care e pe moarte. Furia Milei sporește, făcând-o să meargă la Farlaf și frații lui. Mila, Nestor, pasărea Una și Hamsterul îi împing pe frați, iar ei cad de pe stâncă direct în mlaștină, unde broasca uriașă îi așteaptă. Broasca îl sărută cu bucurie pe Farlaf, transformându-l într-o broscuță.

Mila jelește corpul fără viață al lui Ruslan când, deodată, o lumină magică apare odată cu Fin. Fericit și puternic, el felicită pe toată lumea pentru victorie. Văzându-l pe Ruslan în acea condiție, Fin o asigură pe Mila că nu este nicio problemă, pentru că el e un magician și poate returna energia vitală către Ruslan. Fin invocă niște vrăji și Ruslan reînvie, toată lumea fiind fericită. Ruslan îi mărturisește Milei că nu este cu adevărat un cavaler, dar nu mai contează, pentru că el este alesul. Ruslan îi cere mâna Milei, iar ea acceptă.

La final, vedem poze de la nunta lui Ruslan și a Milei la care toată lumea, chiar toată lumea, a fost invitată!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *