metalshow

Sute de mii de euro obtinute in Arena Leilor la TVR 2

În data de 11 ianuarie debuta la TVR 2 primul program din România prin care oamenii cu idei de afaceri aveau posibilitatea să întâlnească investitori serioşi şi cu experienţă. Iniţial trei, iar mai târziu cinci oameni de afaceri din Top 300 al celor mai bogaţi români în 2006, au acceptat să participe la emisiunea TVR 2 pentru a demonstra că sunt dispuşi să facă afaceri cu acei concurenţi care se dovedesc a fi parteneri serioşi.

Dragoş Anastasiu, Sorin Poşa, Marius Ghenea, Carmen Daniela Săndulescu şi Cristina Bâtlan, ale căror averi însumate depăşesc 90 de milioane de dolari (sursa: Top 300), au demonstrat că Arena Leilor este o emisiune în care se fac afaceri reale. Dovada este chiar lista candidaţilor de până acum care au participat la program, au negociat ideile şi au obţinut nu doar finanţări importante, ci şi parteneri serioşi.

Astfel, primul concurent care „a spart gheaţa” a fost Sergiu Melinte, un ieşean care a propus Leilor planul unei afaceri de confecţionare a uşilor de interior. Şi a negociat atât de bine, încât a obţinut exact suma cerută, adică 50.000 de euro de la Marius Ghenea, în schimbul unui procent de 70% din afacere.
    
În cea de-a doua săptămână, Lucian Drâmbă, tot din Iaşi, a venit în Arenă pentru a le propune leilor planul de afaceri al unei tabere pentru copii, în care aceştia să înveţe să se relaţioneze cu animalele într-un mediu ecologic, să fie educaţi în spiritul apropierii de natură. A obţinut un parteneriat cu Dragoş Anastasiu, care a investit 70.000 de euro în schimbul procentului de 80% din afacere.

O nouă ediţie a adus un nou câştigător, Gabriel Totu care, la 21 de ani, l-a convins pe Sorin Poşa să investească 25.000 de euro în extinderii firmei sale, o agenţie de modelling. De altfel, Gabriel este primul concurent care a şi pus în aplicare cele negociate în Arenă, deoarece cu banii încasaţi a organizat deja o prezentare de modă la Timişoara.

Octavian Tomuţ a fost cel de-al treilea ieşean care a obţinut finanţare pentru afacerea lui de compactare a rumeguşului şi a deşeurilor lemnoase. El a susţinut că acestea pot fi folosite cu succes pentri încălzirea locuinţelor şi pentru hrana animalelor şi pentru demararea afacerii el a solicitat 40.000 de euro. În urma negocierii, concurentul l-a convins pe Sorin Poşa să investească, pentru început, „doar” 25.000 euro, suma finală urmând a fi mai mare, pentru un procent de 60%.

Ediţia din 8 februarie a marcat două premiere: în Arenă au fost prezenţi cinci Lei, în loc de trei, iar spre deosebire de emisiunile anterioare, când un candidat „convingea” un singur investitor, de data aceasta, lucrurile au stat  cu totul diferit. Patru Lei din cinci au ales să investească în aceeaşi afacere, în procente egale. Ana Maria Plugaru din Bucureşti a obţinut 20.000 de euro cu care va fonda o firmă specializată în managementul conflictelor. În afacere au investit: Dragoş Anastasiu, Marius Ghenea, Carmen Săndulescu şi Cristina Bâtlan, fiecare câte 5.000 de euro, în schimbul a 15% din business.

Suma record obţinută în aceste prime ediţii a fost negociată în 15 februarie de un student de 22 de ani, ajutat de tatăl său. Cu toate că Marian activează în domeniul IT, el a venit cu propunerea de a înfiinţa o fermă de vaci, oferind Leilor nu numai procente din 
afacere, dar şi câte un taur, anual. Marius Ghenea a investit în afacere suma de 94.000 de euro, în schimbul unui procent de 51%.

Ultima ediţie din luna februarie l-a avut câştigător pe Anghel Daniel, un bucureştean decis să se ocupe de protejarea mediului prin reciclarea uleiului industrial la sediul clientului. Pentru această afacere, concurentul a reuşit să negocieze cu Carmen Săndulescu suma de 60.000 de euro, în schimbul procentului de 60%.

În 1 martie, vom avea o nouă premieră deoarece concurentul care a câştigat finanţarea a primit un cadou neaşteptat, adică o sumă aproape dublă faţă de cât a cerut iniţial! Care a fost ideea de afacere cu care concurentul a avut un asemenea succes şi cum a negociat el pentru a stabili, iată, acest inedit record al emisiunii, rămâne să aflaţi urmărind ediţia de joi de la ora 20.00 a emisiunii Arena Leilor.  

Bucuresti, 26.2.2007

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *