free download 78 travel guides written by experts

Succesul pe web si managementul continutului

Cantitatea informatiei destinate utilizatorilor finali ai unui site reprezinta atractia principala si sursa cea mai importanta de vizitatori. Pornind la „Page Rank” pana la pozitionarea in motoare de cautare, intotdeauna vom face referire la volumul de informatii afisate pe site.

Pe langa volumul mare de munca destinat departamentului IT din cadrul firmei dumneavoastra, exista o multitudine de alte probleme in ceea ce priveste interactiunea cu vizitatorii siteului.

Introducerea intr-o baza de date a unui volum mare de informatii poate dura zile si chiar saptamani iar rezultatul final nu va fi niciodata pe masura muncii depuse: erori de editare, de programare sau pur si simplu de introducere.
Solutia pentru astfel de probleme este un sistem de management al continutului pe care pot fi integrate website-uri din cele mai diverse: portaluri de informare, directoare web, magazine online si chiar sisteme de comunicare in interiorul unei organizatii cu sedii in mai multe locatii.

Quest Media pune la dispozitia clientilor sai un astfel de sistem al managementului contintului web. Iata pe scurt cateva din principalele caracteristici, in materie de management avansat al continutului, ale sistemului pus la dispozitie de firma noastra:

  • In sectiunea de administrare exista mai multe sisteme de protectie a continutului. Cea mai importanta functie este reprezentata de modulul „Gunoi”, care permite recuperarea, partiala sau integrala, a continutului sters la un moment dat.
  • Documentele mai vechi sau orice componenta de continut poate fi arhivata astfel inca sa poti economisi spatiul pe server. O caracteristica foarte importanta este aceea ca utilizatorii siteului pot  vizualiza, in functie de preferintele clientului, continutul arhivat.
  • Informatia de pe site poate fi organizata eficient pe mai multe nivele in functie de necesitati. Continutul poate fi incadrat in sectiuni si apoi in categorii sau poate fi prezentat in forma statica, independenta.
  • Continutul site-ului poate fi programat sa apara la o data/ora stabilita de administrator sau poate fi activat in momentul crearii. De asemenea, poate fi stabilita data/ora la care continutul sa nu mai fie disponibil pe site.
  • Reeditarea unui articol sau al unui element de continut ulterior inserarii pe site se poate dovedi a fi o facilitate extrem de utila atunci cand vorbim de un volum mare de informatii. Iar cand pentru editare/reeditare este disponibil un editor tip „MS Word” cu functii avansate de formatare veti reduce cu singuranta considerabil timpii alocati dezvoltarii web.

In momentul de fata, in Romania, conceptul de management al continutului nu este asociat cu domeniul Internet motivele fiind diverse. Dar realitatea este ca o piata atat de dinamica precum cea a afacerilor web are nevoie de sisteme ce permit optimizarea timpilor de lucru si ofera clientilor interfete atractive si usor de folosit.

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *