Our website use cookies to improve and personalize your experience and to display advertisements(if any). Our website may also include cookies from third parties like Google Adsense, Google Analytics, Youtube. By using the website, you consent to the use of cookies. We have updated our Privacy Policy. Please click on the button to check our Privacy Policy.

Studiu: Ceaiul de plante, una dintre cele mai consumate băuturi în rândul românilor în timpul pandemiei

Venture Morphy Richards
  • Conform studiului realizat de brandul de electrocasnice Morphy Richards, 5 din 10 români consumă mai mult ceai decât înainte de pandemie;
  • Scopul principal al ceaiului în percepția românilor nu mai este cel medicinal: 78% dintre ei beau ceai ca să se relaxeze sau să socializeze;
  • Ceaiul este băutură ,,națională”: 8 din 10 români beau cel puțin o ceașcă de ceai în fiecare zi;

Conform celui mai recent studiu, desfășurat în perioada decembrie 2021 – februarie 2022, de către brandul de electrocasnice Morphy Richards, în România, ceaiul a depășit stadiul de remediu folosit ocazional împotriva răcelilor, acesta devenind parte din dieta zilnică sănătoasă. Deși nu avem o cultură a ceaiului ca în alte țări cu o tradiție de consum, conform studiului, ceaiul este asociat de tot mai mulți români cu momentele de relaxare și socializare.

Venture Morphy Richards

Românii beau mai mult ceai, de la începerea pandemiei

Studiul arată că declanșarea pandemiei a avut un rol important în schimbarea obiceiurilor de consum de ceai, ponderea respondenților care consumă mai mult ceai decât în anii pre-pandemici egalând-o pe cea a celor care consumau aceeași cantitate și înainte de pandemie. Unul dintre efectele pandemiei a fost mutarea parțială a ritualurilor de relaxare și socializare din oraș în interioul casei. Astfel se explică o creștere importantă a consumului de ceai acasă, pentru relaxare, care apare la 78% dintre respondenți, pe când doar 18,78% au folosit ceaiul exclusiv cu scopuri medicinale, curative.

Adoptarea unui stil de viață sănătos, un factor al creșterii consumului de ceai

Trendul global al opțiunilor alimentare mai sănătoase se manifestă și în rândul consumatorilor de ceai: 8 din 10 români declară că au inclus ceaiul în alimentația zilnică și consumă o ceașcă de ceai sau mai multe în fiecare zi, față de 15% care consumă ocazional sau o dată la câteva zile.

Ceaiul din plante și fructe locale, în continuare preferatul românilor

Pe primul loc în topul preferințelor românilor se află ceaiul din infuzie de plante și flori locale, în timp ce locul doi este ocupat de ceaiul de fructe sau mix aromat, acesta din urmă fiind asociat cu ameliorarea stărilor de disconfort. Doar 6% au declarat că preferă ceaiul negru, promovat drept alternativă la cafea, iar 10% ceaiul verde.

„Consumul de ceai a devenit pentru tot mai mulți dintre români mai degrabă un ritual sănătos de tip „timp pentru mine”, motiv pentru care această industrie s-a dezvoltat în ultimii ani”, declară Morphy Richards, brand de electrocasnice și organizatori ai studiului.

Morphy Richards, un promotor al stilului de viață sănătos, a lansat luna aceasta în România colecția de fierbătoare de apă și prăjitoare de pâine asortate Venture, creată special pentru arta savurării ceaiului, inspirată de eleganța designului britanic.

Lansat în 2021 pe piața din România, brandul de electrocanice Morphy Richards, originar din Marea Britanie și cu o tradiție din 1936, promite să se dedice identificării nevoilor de consum specifice ale românilor și să aducă un nou nivel de confort și eleganță în casele românilor printr-o gamă variată de produse: de la aparate de gătit, cafetiere, fierbătoare de apă, roboţi de bucătorie, soup makere şi prăjitoare de pâine, până la aspiratoare verticale, aparate de curăţat cu aburi, fiare şi staţii de călcat.

By Violeta-Loredana Pascal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.