Visualfest 2022
Shadow

Step Chef Atipic pune accent pe abilități și nu dizabilități

Dizabilitatea unui om nu spune nimic despre calitățile persoanei respective. Iar pentru a descoperi cât de unic este fiecare dintre noi este important să încercăm sa-l descoperim pe cel din fața noastră dincolo de ceea ce este diferit de noi.

Pe 21-22 mai 2022, începând cu ora 9:00, în Showroom Bilancia, Corbeanca va avea loc prima ediție a concursului Step Chef Atipic, primul concurs de gătit pentru persoanele cu deficiențe de vedere și locomotorii din România. Proiectul vizează încurajarea și promovarea persoanelor atipice în lumea gastronomică.

Step Chef Atipic

Competiția culinară constă în 4 runde, 2 pe parcursul zilei de sâmbătă după care juriul, coordonat de Chef Antonio Passarelli, va decide cei 8 semifinaliști și 2 duminică. Marea finală va începe duminică, 22 Mai a.c., la ora 13:30, iar în competiție vor intra 4 concurenți.

Juriul de specialiști alcătuit din: Chef Antonio Passarelli, Chef Michael Passarelli și Andrei Popa, somelier, va premia cel mai gustos fel de mâncare pregătit de concurenții care au trecut de preselecții.

Premiile acordate câștigătorilor vor fi în valoare de 4.600 de Euro iar premiul cel mare în valoare de 2.500 de Euro este oferit de Nestlé România, Partener Principal al concursului.

Prin concursul Step Chef Atipic organizatorii: Step-Hear România, Rampe Mobile și BILANCIA România, împreună cu Partenerii Strategici: Asociaţia Nevăzătorilor din România, Consiliul Național al Dizabilității din România și Grupul de Inovație și Expertiză Socială, oferă persoanelor cu dizabilități locomotorii și de vedere din România, oportunitatea unică de a demonstra tuturor că abilitatea este cea care îi definește, și nu dizabilitatea.

La deschiderea evenimentului Step Chef Atipic va participa Adela Crăciun, Vicepreședinte Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Persoanelor cu Dizabilități (ANPD), Daniela Tontsch, președinta Consiliului Național al Dizabilității din România (CNDR), Gabriela Coman, Director General Rampe Mobile, Marian Coman, Președinte Step-Hear România.

Leave a Reply

Your email address will not be published.