metalshow

Stella Artois sustine arta contemporana, ca partener al evenimentului “Proms of Delight”

Stella Artois se alatura si anul acesta organizatorilor concertului-eveniment Proms of Delight, una dintre cele mai importante manifestari culturale din preajma Craciunului, care promoveaza artistii romani.

Organizat dupa conceptul original BBC Proms, considerat a fi cel mai amplu si mai popular festival de muzica din lume, conceptul consta in combinarea muzicii clasice cu muzica pop, jazz, muzical in cadrul aceluiasi concert. Avand la baza orchestra simfonica peste care se suprapune structura de big-band, noua formula este capabila sa treaca de la repertoriul clasic la cel modern. Rezulta astfel o sonoritate ampla ce creeaza o atmosfera de sarbatoare cu un impact deosebit asupra publicului, prin satisfacerea tuturor gusturilor muzicale.

Tema editiei din 2008 a „Proms of Delight Christmas Edition 2008” a fost „Classics for Pleasure”. In cadrul spectacolului la care au fost prezenti peste 600 de spectatori, au urcat pe scena „Bucharest Symphonic Pops Orchestra” si artisti de renume ai scenei muzicale romanesti – avandu-i ca pe dirijori pe I.Ionescu-Galati, Ionel Tudor, grupul vocal „Acapella“ – solist George Miron si solistii Crina Zancu, Iulia Dan (soprana), Teodor Ilincai (tenor), Ion Bogdan Stefanescu (flaut).
Invitatul special al evenimentului a fost Monica Anghel.

Proiect de responsabilitate sociala corporatista, Proms of Delight isi propune sa dezvolte spiritul comunitar romanesc si sa promoveze artistii romani: in concert au fost invitate si tinere talente (soprana Iulia Dan, contratenorul Vladimir Catana si violoncelistul Andrei Ionita).

Fondurile stranse vor fi folosite pentru sustinera proiectului de pictura "Pictori de azi la Balcic", cel mai amplu proiect privat de promovare a artei contemporane romanesti.  Datorita acestor realizari, Proms of Delight a fost inclus in categoria campanie sociala cu caracter cultural – de interes public, statut conferit de catre Consiliul National al Audiovizualului.
 
Stella Artois a ales sa sustina acest proiect de arta si suflet, care vizeaza recastigarea spiritului Balcicului si al traditiei picturii romanesti moderne. Obiectivele proiectului sunt readucerea artelor plastice in prim-planul vietii sociale si culturale, sprijinirea tinerilor artisti si promovarea mecenatului in arta. Initiat in 2004 de pictorita Marilena Murariu impreuna cu Elite Art Club UNESCO, proiectul a cuprins in editiile desfasurate pana acum numeroase tabere de creatie, expozitii in galerii de arta si muzee, mese rotunde, aparitii editoriale si circuite culturale la care au luat parte artisti, critici de arta, muzeografi, oameni de cultura si iubitori de arta.

Aflat la un prim capat de ciclu, proiectul „Pictori de azi la Balcic” s-a dezvoltat in 2008 in directii noi, dobandind o viziune si o anvergura care il consacra ca cel mai important proiect privat de arta contemporana din Romania.

Brand super premium aflat in portofoliul InBev Romania, Stella Artois confirma, o data in plus, importanta pe care o acorda sustinerii valorilor adevarate. Asocierea cu festivalul Proms of Delight reprezinta o prelungirea fireasca a acestor eforturi, cu atat mai mult cu cat are loc in preajma unui moment special, cel al Craciunului. De Sarbatoarea Craciunului se leaga istoria numelui brandului Stella Artois: intr-o zi de Craciun, lucratorii de la fabrica din Leuven, Belgia, au pregatit pentru locuitorii orasului o editie speciala a berii Artois. Datorita succesului pe care l-a avut noua bere au hotarat sa o produca in continuare si i-au spus Stella Artois (de la “Steaua Craciunului”), in cinstea stelelor care au vegheat la procesul aparitiei berii cu gust placut amar si prospetime intensa.

Bucuresti, 10.12.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *