Shadow

Start pentru o nouă ediție a programului de leadership personal Leaders Explore©, adresat elevilor de liceu

  • Programul Leaders Explore© oferă elevilor de liceu din România șansa să își descopere și să își dezvolte potențialul, să experimenteze lucrul în echipă și abilitățile de leadership și să își identifice drumul în carieră.
  • Programul, organizat de Fundația Leaders cu sprijinul Lidl România, are loc pentru al șaselea an consecutiv în 7 orașe din țară, în format hibrid.

Peste 200 de liceeni din țară sunt așteptați să se înscrie și să participe la a VI-a ediție a programului Leaders Explore© pentru elevi organizat de Fundația Leaders, o experiență de autocunoaștere și leadership personal adresată tinerilor cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani dornici să își identifice drumul în carieră potrivit cu personalitatea și abilitățile lor.

Programul se desfășoară în perioada octombrie 2023–februarie 2024 în orașele Târgoviște, Râmnicu Vâlcea, Cluj Napoca, Iași, Pitești, Vaslui și Galați și este gratuit pentru elevii de liceu participanți.

Leaders Explore© pentru elevi cuprinde 9 zile de activități în format fizic și online, dintre care 8 zile de workshop-uri, întâlniri cu lideri și exerciții prin intermediul cărora participanții își dezvoltă competențe precum autocunoaștere, gândire critică, self-leadership, inteligență emoțională, abilități de comunicare, lucru în echipă și spirit de inițiativă.

Fundatia Leaders logo

Cea de-a noua zi a programului este ziua de inspirație pentru viitor, în care are loc „Biblioteca vie”, un modul online în care elevii se întâlnesc cu specialiști din diverse domenii de interes pentru viitorul lor, care prin exemplul lor personal și profesional îi pot inspira sau motiva în alegerile pe care le fac.

Programul include și o componentă practică, de proiecte în comunitate, în cadrul cărora tinerii sunt împărțiți în echipe și, pe parcursul a 5-8 săptămâni, gândesc și implementează un proiect social care poate schimba mediul în care trăiesc, în timp ce experimentează colaborarea și lucrul în echipă. În total, se vor desfășura câte 4 proiecte în comunitate în fiecare oraș participant în program.

De asemenea, anul acesta, ediția specială Leaders Explore© pentru Comunitate se va desfășura în orașele Vaslui și Galați și vizează atât elevii, cât și părinții și profesorii.

Tinerii interesați să afle mai multe detalii și să aplice la programul Leaders Explore© pentru elevi sunt invitați să acceseze www.leaders.ro/elevi.

Înscrierile se fac până pe data de 6 octombrie 2023 prin completarea formularului disponibil pe platforma online.

Din 2017 până în prezent, peste 3400 de elevi de liceu au absolvit programul Leaders Explore© pentru elevi, în cadrul căruia au fost implementate peste 150 de proiecte în comunitate.

Programul este organizat de Fundația Leaders și sprijinit de Lidl România, fiind susținut și de inspectoratele școlare din județele în care se desfășoară, precum și de Consiliul Elevilor.

Alte companii și organizații implicate în programul Leaders Explore© pentru elevi: Asign.ro, Autonom, BenQ, Bookster, Business Mark, Center for Creative Leadership, Dell, Fan Courier, Intel, Nhood, respectiv platforma Great People Inside.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *