free download 78 travel guides written by experts

Sprijin pentru redactarea/definitivarea proiectelor de investitii economico-sociale

co-finantate din fondurile UE post-aderare – Bucuresti, 3-4 octombrie 2008

Conform presei, companiile cu peste 250 de angajati (denumite juridic “intreprinderi mari”) au solicitat deja in acest an fonduri UE de peste 20 de ori mai mari decat disponibilul oferit de programul “Cresterea Competitivitatii Economice”, gestionat in cadrul Ministerului Economiei si Finantelor. Cu toate acestea, ramane de vazut cate dintre acestea vor primi cu adevarat aprobarea finala de finantare si cate vor reusi implementarea dusa cu succes pana in faza evaluarii facute de catre autoritatile de management specializate. Pentru IMM-urile care isi propun insa “investitii mici”, raman insa mult mai multe posibilitati, atat in cadrul programului amintit, cat si din fondurile PNDR, daca proiectele sunt destinate sa se desfasoare in zone sau localitati din mediul rural. In paralel, pentru toti intreprinzatorii care isi propun sa rezolce problemele complicate legate de formarea resurselor umane, de pilda, raman multe alte resurse dispoibile din Fondul Social European. 

In urma derularii cu succes a recentei sesiuni interactive de training si consultanta live pentru scrierea sau definitivarea proiectelor de investitii economico-sociale ale diversilor beneficiari potentiali de finantare (Predeal, 11-13 septembrie 2008), Platforma de Interventie si Actiune Rapida “EU-RO Clearing Funds” (www.StructuralFunds.ro), care coordoneaza, inca din ajunul aderarii Romaniei la UE, Programul National de Formare Sistematica, vine in intampinarea noilor solicitari ale mediului de afaceri si managerilor de proiect prin organizarea unui nou program de acest tip, la Bucuresti – sediul CPS (Consortiul Parteneriatului Strategic), in perioada 3-4 octombrie 2008.

Reuniunea va avea un caracter preponderent de lucru, fiind axata pe aspecte practice mai dificile, contradictorii sau problematice cu care se confrunta solicitantii de finantare in perioada premergatoare depunerii proiectelor, in realizarea studiilor de fezabilitate sau marketing necesare, obtinerea in timp util a avizelor din partea autoritatilor sau chiar in orientarea cat mai eficienta a propriilor idei de proiecte. In acest scop, cei interesati pot beneficia de bogata si indelunga experienta practica a reputatului Consultant si Trainer pentru personalul din industrie al Ministerului Economiei si Finantelor, Dl Octavian SERBAN, MBA la George Town University (USA), Quality & Business Manager certificat de Ford World HQ si Japan Iinternational Cooperation Agency, Certified Knowledge Manager al Institutului de Knowledge Management (USA), care va coordona rundele de instruire, consiliere personalizata, simularile completarii cererii de finantare si de realizare a cerintelor complexe ale proiectelor de investitii avute in vedere de beneficiarii directi.

Sesiunea se adreseaza oamenilor de afaceri, reprezentantilor confederatiilor patronale/camerelor de comert, managerilor de companii mari si mijlocii, expertilor tehnici certificati, liderilor asociatiilor profesionale interesate. Evenimentul va raspunde la intrebari si probleme concrete precum:

·     Cum pot folosi inteligent fondurile UE pentru modernizarea, extinderea, re-tehnologizarea sau cresterea eficientei afacerii mele?

·     Cum se poate stabili echilibrul optim intre nevoile/ideile solicitantului si cadrul de eligibilitate al proiectelor?

·     Care sunt principalele obstacole, limite, riscuri sau capcane in redactarea proiectului si a anexelor obligatorii ale acetuia?

·     Din ce surse si in ce masura trebuie sa ne preocupe co-finantarea investitiei pentru care se solicita sprijn UE?

·     Cum se alcatuieste si se pregateste din timp o echipa de implementare a proiectului?

·     Cum testam, alegem si colaboram eficient si pragmatic cu consultantul care redacteaza proiectul/cererea de finantare?

Certificatul de Absolvire al sesiunii este girat de coordonatorul principal, Dl Octavian SERBAN si eliberat de Fundatia EUROLINK-Casa Europei, sub egida Platformei “EU-RO Clearing Funds”.

Inscrierile se fac in baza principiului "primul venit-primul servit", in limita a maxim 15 de locuri, pana cel tarziu in data de 26 septembrie 2008. Detalii despre conditiile de participare si cuantumul contributiei banesti pot fi consultate pe pagina de internet www.StructuralFunds.ro. Pentru informatii suplimentare, va rugam sa contactati Secretariatul organizatoric la tel/fax: (021) 230.49.97 sau email: eurolink@b.astral.ro .

Bucuresti, 18.09.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *