Shadow

Spotify integrat pentru modelele BMW disponibile în România

BMW dezvoltă constant pachetul de aplicaţii disponibile în maşinile sale cu noi funcţionalităţi şi servicii. Una din cele mai noi opţiuni este integrarea aplicaţiei Spotify în sistemul de operare BMW iDrive. Spotify este cea mai populară platformă de streaming audio din lume, cu peste jumătate de miliard de utilizatori şi o colecţie de peste 100 milioane de melodii, 5 milioane de podcast-uri şi 350000 audiobooks(*).

Utilizatorii se pot conecta la aplicaţie în automobil cu un cont existent prin simpla scanare a unui cod QR. Integrarea aplicaţiei este completă în sistemul BMW – cu afişarea de informaţii precum album cover pe HUD şi pe ecranul de bord sau posibilitatea de a controla aplicaţia inclusiv prin funcţii speciale precum gesturi (pentru a trece la piesa următoare, de exemplu) sau comenzi vocale (pentru o serie de funcţii de bază). Utilizatorul are acces facil la playlist-urile proprii sau selecţia de melodii şi artişti favoriţi.

Spotify integrat pentru modelele BMW disponibile în România BMW 530e iPerformance
BMW 530e iPerformance

Pentru traficul de date aplicaţia foloseşte SIM-ul integrat în automobil (care include şi conectivitate 5G pentru cele mai noi modele) şi beneficiază de antena performantă a automobilului pentru o conectivitate mai bună. Traficul de date este gratuit pe toată perioada valabilităţii pachetului ConnectedDrive Professional – trei ani pentru modelele noi.

Aplicaţia Spotify va fi disponibilă pentru toate modele cu porducţie începând cu luna august 2023 dacă sunt echipate cu pachetul ConnectedDrive Professional (pentru majoritatea modelelor disponibilă deja standard). Pentru modelele care deja au fost produse şi care dispun de sistemul de operare BMW 7 sau superior alături de pachetul ConnectedDrive Professional, Spotify devine disponibil prin actualizarea de software Remote Software Update 7/23. Clienţii care nu dispun de ConnectedDrive Professional pot activa contra cost pachetul Connected Booster din BMW Store.

BMW este unul din pionierii soluţiilor de actualizări de software gratuite. Remote Software Update este disponibil pe modelele mărcii care folosesc sistemul de operare BMW 7, inclusiv în România, încă din 2018. Actualizarea software se poate face direct în automobil, se poate salva pe telefon prin MyBMW App şi transfera apoi pe automobil sau se poate face printr-o vizită la un service autorizat al mărcii.

(*) Conform site-ului oficial aplicaţiei de la data publicării comunicatului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *