Our website use cookies to improve and personalize your experience and to display advertisements(if any). Our website may also include cookies from third parties like Google Adsense, Google Analytics, Youtube. By using the website, you consent to the use of cookies. We have updated our Privacy Policy. Please click on the button to check our Privacy Policy.

Spartan deschide al doilea restaurant din Iași, cu o investiție de 105.000 de euro

Spartan Iasi eGros

Lanțul de restaurante de tip fast-food Spartan continuă să se extindă în marile orașe din România și deschide o nouă unitate în Iași, după o investiție de aproximativ 105.000 de euro. Cel de-al doilea restaurant Spartan din Iași va fi situat în Complexul comercial eGros, unul dintre cele mai mari din regiune, iar cu prilejul deschiderii sale oficiale, care va avea loc pe 30 noiembrie, va fi inaugurată și zona de food court din eGros. Odată cu noua deschidere, numărul de persoane angajate în restaurantele Spartan situate în toată țara ajunge la 900.

Ieșenii sunt așteptați în noul restaurant Spartan, cu produsele tradiționale: Souvlaki și Gyros gătite după rețete proprii, pyta pregătită pe loc și sosurile marcă înregistrată.

Noua unitate ocupă o suprafață de 100 metri pătrați, are 14 angajați și funcționează în sistem de franciză, compania francizată fiind Arcman Corporation SRL, condusă de Alexandru Bogdan Arcalianu și Sebastian Mandiuc.

Primul restaurant Spartan din Iași se află în Complexul Comercial Felicia și funcționează din Aprilie 2015. Până la finalul acestui an, va fi inaugurată o a treia unitate, plasând Iașiul în topul marilor orașe din România cu mai mult de două unități Spartan. Prima poziție este ocupată de Timișoara – cu șapte restaurante –, urmată de București, Constanța și Suceava.

Spartan Iasi eGros

„Iașiul este un oraș cu un potențial de dezvoltare uriaș, dacă iei în considerare doar cei peste 60.000 de tineri care studiază în universități și hub-ul IT creat aici, care devine din ce în ce mai important. În acest context, orice inițiativă de antreprenoriat și orice afacere nouă înseamnă locuri de muncă pentru cei aflați la început de drum și un motiv în plus pentru ei să rămână în orașul lor. Și, nu în ultimul rând, un model de replicat, pentru cei care vor să-și deschidă propriile afaceri. Este o extindere pe care ne-o doream de mult, iar popularitatea de care se bucură primul restaurant îmi dă încredere că putem deveni lideri de piață pe nișa de produse din carne preparate la rotisor”, declară Ștefan Mandachi, CEO al Strong MND, compania deținătoare a francizei Spartan.

„Înainte de a decide să preiau franciza Spartan, am fost pasionat de produsele lor, iar apoi am devenit din ce în ce mai interesat de modelul de business conceput de Ștefan Mandachi după ce am deschis în 2018 o altă franciză a acestuia, un restaurant Hercule, care a prins foarte bine în Vaslui. Sistemul mi s-a părut foarte bine pus la punct, cu planuri clare, pe termen lung și cu șanse foarte mari de succes, dacă ești dispus să te implici total. E mult mai ușor să începi o  afacere, atunci când știi că ai alături parteneri serioși și profesioniști, pe a căror experiență și cunoștințe ai siguranța că te poți baza oricând. Rezultatele pe care le-am avut în Vaslui ne-au încurajat să intrăm și pe piața din Iași”, a explicat Alexandru Bogdan Arcalianu, asociat unic în Arcman Corporation SRL.

Spartan Iasi Felicia

„Iașiul este în prezent un oraș aflat în plin avânt economic, un teren propice pentru creșterea afacerilor în domenii foarte variate. Am ales franciza Spartan, dintre atâtea alte posibile francize, pentru calitatea produselor lor, pentru faptul că își respectă deopotrivă clienții și angajații, pentru seriozitatea cu care își duc la bun sfârșit investițiile si este foarte clar că Spartan este cea mai cunoscută franciză românească în România”, a adăugat omul de afaceri Sebastian Mandiuc, General Manager Arcman Corporation SRL.

În afara extinderii la nivel național, fondatorul Spartan are în plan pentru 2020 și reluarea demersurilor pentru extinderea în vestul Europei. În prezent, rețeaua Spartan numără 47 de restaurante, proprii și francizate, și este pe locul al III-lea în topul celor mai extinse rețele de restaurante de tip fast-food, la nivel național.

Investiția pentru deschiderea unui restaurant Spartan, în sistem de franciză începe de la 70.000 euro, iar costurile pentru a deveni francizat includ o taxă de 15.000 euro și plata unei redevențe lunare de 3% din vânzări.

By Liliana Kipper

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.