free download 78 travel guides written by experts

SonicWall: Scranos nu afectează clienții din România

SonicWall anunță toți clienții din România că nu există pericolul ca Scranos, celebrul rootkit care pare să fi afectat mai mulți utilizatori din țara noastră, să ajungă în rețele lor.

Compania a identificat încă din februarie amenințarea informatică și a actualizat în mod automat toate echipamentele și serviciile firewall SonicWall utilizate de clienți la nivel global.

“Un firewall se folosește de multiple niveluri de protecție care, împreună, blochează atât atacurile cunoscute, cât și formele de malware necunoscute.

SonicWall logo 2019

SonicWall a adăugat primele semnături ale Scranos încă din februarie, de aceea atacurile au fost blocate automat atunci cand Scranos s-a extins, folosind motoarele de IPS-IDS și antivirus de pe firewall. Am blocat și accesul dinspre și către serverele de Comand & Control, folosind motorul de botnet filtering”, explică Cosmin Vîlcu, Territory Account Manager la SonicWall.

Clienții SonicWall sunt astfel protejați și de posibile noi versiuni ale Scranos sau orice alt malware de tip never seen before, folosing Capture ATP, soluția de sandboxing multi-engine, care protejează inclusiv impotriva atacurilor de tip side-channel, prin motorul dedicat RTDMI.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *