metalshow

SonicWall: E-mailul este principalul canal utilizat pentru atacurile informatice

Infractorii cibernetici aleg cu predilecție e-mailul pentru a propaga atacurile informatice, arată o analiză efectuată de compania de securitate SonicWall.

90% dintre atacurile cibernetice încep cu o campanie de succes de phisihing prin e-mail, în timp ce jumătate dintre aceste e-mailuri de tip phishing aduc cu sine un ransomware, exact același tip de atac care a afectat recent spitalele din sistemul medical românesc.

Doar în 2017, peste 5 miliarde de dolari au pierdut companiile din Statele Unite din cauza compromiterii e-mailurilor.

“În România, conform estimărilor noastre, companiile pierd între câteva sute de euro până la câteva sute de mii de euro la fiecare incident din cauza securizării insuficiente a infrastructurii informatice”, declară Cosmin Vîlcu, Regional Senior Sales Manager pentru CSEE și CIS în cadrul SonicWall.

infographic E-mailul este principalul canal utilizat pentru atacurile informatice

Utilizarea unei soluții de securitate pentru e-mail ar rezolva 6 probleme principale de protecție în cazul companiilor expuse:
1. Ar preveni atacurile de tip 0-day și ransomware să ajungă în căsuța de e-mail a utilizatorului. Astfel, un utilizator neavizat nu ar risca să acceseze din greșeală e-mailurile periculoase.
2. Ar stopa atacurile sofisticate de tip phishing prin tehnici avansate de analiză.
3. Ar preveni înregistrarea de pierderi din cauza compromiterii e-mailurilor, dar și atacurile de tip spoofing prin utilizarea de tehnici solide de autentificare.
4. Ar furniza permanent, în timp real, informații despre ultimele amenințări informatice, cum este platforma SonicWall Capture Cloud, pentru o prevenție proactivă.
5. Ar asigura o comunicare criptată pentru protecția datelor.
6. Ar proteja serverul de e-mail Microsoft Office 365 de atacuri avansate, așa cum o face SonicWall Cloud App Security.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *