free download 78 travel guides written by experts

SolePAD Craiova, un eveniment asteptat

Joi, 7 iunie 2007, sala de conferinţe a Hotelului Plaza din Craiova s-a dovedit neîncăpătoare pentru cei peste 100 de oameni de afaceri din judeţele Dolj şi Olt, invitaţi la cea de-a 19-a ediţie a conferinţelor SolePAD (Soluţii Eficiente Pentru Afaceri Durabile). Evenimentul a fost organizat în premieră la Craiova de Agora Media, fiind considerat o iniţiativă bine-venită pentru această zonă, potrivit aprecierilor Subprefectului Judeţului Dolj, Nicolaie Giurgiţeanu, care a mulţumit organizatorilor pentru includerea oraşului Craiova în programul de evenimente SolePAD.

Sesiunea de prezentări a fost deschisă de Alexandru Cristian, SOHO and SME Proposition Manager la Orange România, care le-a propus reprezentanţilor mediului de afaceri local să-şi dezvolte afacerile cu Orange, mai exact cu soluţiile integrate de comunicare – voce, internet, program de beneficii, sistem de control al costurilor – concepute specific pentru oamenii de afaceri aflaţi în mişcare.  

Sistemele ERP vizează aspectele cantitative. Sistemele CRM sunt responsabile de aspectele calitative. Instrumentele de Business Intelligence le oferă managerilor posibilitatea de analiză în scopul eficientizării afacerii. Toate aceste soluţii s-au integrat la Craiova în prezentarea lui Remus Cazacu, Director General al companiei BIT Software, care a adus în faţa auditoriului soluţiile software pentru eficientizarea organizaţiei pe care compania sa le oferă de 15 ani pe piaţă românească.

Şi pentru că aplicaţiile software sunt incomplete fără hardware, Şerban Zirnovan, Dell Enterprise Business Manager pentru Bulgaria şi România, a prezentat strategia Dell pentru companii, mai exact cei trei piloni pe care producătorul american îşi mapează toate tehnologiile pe care le dezvoltă – simplificarea operaţiunilor, optimizarea soluţiei prin utilizarea tehnologiei relevante şi posibilitatea de a creşte aşa cum îţi doreşti.

Orice, oriunde şi oricum. Soluţiile Citrix ce permit accesul la aplicaţii de business, la fel de simplu ca o convorbire telefonică, au fost prezentate la SolePAD Craiova de Radu Crahmaliuc, Business Development Manager în cadrul companiei Genesys Distribuţie RO.  

A doua parte a conferinţei a lăsat în urmă soluţiile informatice şi a migrat spre subiecte mai arzătoare pentru companii – noi oportunităţi de afaceri, fonduri nerambursabile şi schimbări legislative. Constantin Ciolofan, vicepreşedintele ARIES (Asociaţia Română pentru Industria Electronică şi Software) Oltenia a deschis sesiunea cu prezentarea „IMM-urile novative, motorul dezvoltării regionale”, amintind şi serviciile de suport oferite de asociaţie.
 
Ilie Bălan, Consilier la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Craiova a sintetizat cele mai importante schimbări produse în legislaţia fiscală odată cu intrarea României în U.E., punând accentul pe deducerile introduse la plata impozitului pe profit, dar şi pe modificarea cotei TVA, în special la operaţiunile intra-comunitare.

Gheorghe Lăpădat, Director General al Fondului de Garantare Craiova, Filiala FNGCIMM IFN S.A, a vorbit despre programele de finanţare garantate de Fond, trecând în revistă şi programele de co-finanţare pe care instituţia le oferă împreună cu CEC, Libra Bank şi RIB,  programe ce pot ajunge până la 1 milion de Euro.

Daniela Oancea, consilier asistent în cadrul Organismului Intermediar pentru Promovarea Societăţii Informaţionale, a susţinut prezentarea „Fondurile structurale în IT&C – suport pentru mediul de afaceri”, pornind de la suma de 383 milioane Euro alocată de Fondul European pentru Dezvoltare Regională pentru perioada 2007-2013, în vederea creşterii productivităţii şi competitivităţii companiilor româneşti.

Roland Toma, Coordonator Biroul Programe şi Proiecte pentru IMM-uri din cadrul Oficiului Teritorial pentru IMM-uri şi Cooperaţie Craiova, a prezentat „Programul naţional multianual pe perioada 2002-2009 de susţinere a investiţiilor realizate de către întreprinderi nou-înfiinţate şi microîntreprinderi, precum şi a investiţiilor de modernizare/retehnologizare a întreprinderilor mici şi mijlocii”. Noutăţile relevante pentru 2007 ar fi posibilitatea de aplicare online, precum şi introducerea unei tabele de scorring în procesul de selecţie a aplicanţilor, necesară pentru a evita principiul funcţional până în prezent – primul venit, primul servit.

SolePAD este programul de conferinţe unde firmele pot afla cum şi cu ce pot realiza cele două imperative ale managementului modern: folosirea sistemelor informatice şi eficientizarea cheltuielilor. Management modern şi eficient înseamnă viteză de reacţie la mişcările pieţei şi cerinţele clienţilor, respectiv control eficient al costurilor.

SolePAD Craiova este promovat cu sprijinul partenerilor media Gazeta de Sud, Radio Sud, Radio Oltenia Craiova, Naţional FM, Cuvântul libertăţii, 24 FUN, Finanţare.ro, Casa şi Biroul, PR Wave, respectiv publicaţiile Agora Media: eWEEK, Channel Partner, PC Magazine, Agora News, Sintetic şi NetReport.

Următoarele conferinţe SolePAD vor avea loc pe 4 iulie la Piteşti, respectiv 5 iulie la Ploieşti, locaţia şi programul evenimentelor urmând a fi disponibile pe www.solepad.ro.

Bucuresti, 8.06.2007

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *