free download 78 travel guides written by experts

Societe Generale European Business Services susține Olimpiada Națională de Limba Franceză

Societe Generale European Business Services (SG EBS), parte din Grupul Internațional Societe Generale, continuă să investescă în educația din România prin susținerea etapei naționale a Olimpiadei de Limbi Romanice – limba franceză.

Cu peste 1.400 de angajați în România, centrul oferă servicii profesionale în domenii precum Finanțe, Resurse Umane, Compliance & Operations și IT pentru întreg Grupul Societe Generale. Fondată în anul 2011, SG EBS a avut o crește accelerată pe piața din România, iar planul de dezvoltare al companiei vizează atât extinderea centrului, cât și implicarea în cât mai multe proiecte de responsabilitate socială din țară, cu precădere cele educaționale.

Olimpiada Națională de Limba Franceză este organizată în perioada 2-6 aprilie 2018, la Buzău, de Ministerul Educației Naționale și de Inspectoratul Școlar Județean Buzău. Asociația Centrul Cultural Francofon Buzău este partener al acestei olimpiade naționale, prin lansarea campaniei Excelență pentru excelență, prin care și-a propus valorizarea și promovarea elevilor olimpici, datorită competențelor de excepție ale acestora, cât și pasiunii, perseverenței și dăruirii lor în domeniul limbii franceze.

Olimpiada Nationala de Limba Franceza 2018 logo

Lotul olimpic este format din 350 de elevi, 50 de profesori însoțitori și 50 de profesori din Comisia Centrală.

Competiția atrage anual peste 350 de elevi, din clasele VII-XII, ce studiază limba franceză în regim normal sau intensiv/bilingv. Pentru a se califica la etapa națională, elevii participă la etapele locale și județene, unde trebuie să obțină minimum 85 de puncte.

„Spațiul francofon geolingvistic și economic acoperă în acest moment toate cele cinci continente, iar până în 2050 poate ajunge pe locul patru din punct de vedere geopolitic. Aceste statistici susțin importanța învățării limbi franceze pentru a obține un loc de muncă într-o companie internațională. În acest sens, contextul românesc este exemplar prin faptul că ilustrează perfect nevoia puternică a companiilor de a recruta vorbitori de limba franceză. În concluzie, atât la nivel operațional, tehnic cât și la nivel de management, cunoașterea limbi franceze a devenit indispensabilă pentru dezvoltarea economică a țării. În acest mediu economic, relația dintre sistemul de învățământ și companii are o importanță deosebită, iar între cele două medii există o strânsă relație prin care elevii, viitori salariați sau antreprenori, vor fi principalii beneficiari”, a declarat dl. Michel Monsauret, Atașatul de Cooperare Educativă al Ambasadei Franței în România.

„Suntem încântați să susținem un proiect dedicat în totalitate elevilor pasionați de limba franceză. Comunitatea francofonă din România este în continuă extindere, iar noi dorim să sprijinim această dezvoltare ca parte a angajamentului nostru de a investi în proiecte de responsabilitate socială, precum și în sistemul educațional românesc”, a declarat Philippe Garcet, CEO al Societe Generale European Business Services.

„Le doresc tuturor elevilor participanți să aibă parte de o Olimpiada frumoasă și cu rezultate peste așteptări. Sunt încântat că Delegația Generală Valonia-Bruxelles este asociată cu acest eveniment frumos, care contribuie la promovarea limbii franceze, dar și la dezvoltarea personală a tinerilor din România”, a declarat Eric Poppe, Delegatul General Valonia-Bruxelles la București

Centrul de servicii SG EBS susține constant proiecte de educație din România fiind Platinum Partner al școlii gratuite de IT Academy+Plus și având o academie internă de JAVA dedicată atât angajaților companiei cât și celor din afara centrului. De asemenea, SG EBS este partener al principalelor Universități din București alături de care organizează periodic proiecte pentru studenți.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *