free download 78 travel guides written by experts

SIVECO Romania s-a alaturat initiativei Integrating Healthcare

Enterprise (IHE) de standardizare si diseminare a informatiei medicale

Organizatia mondiala reuneste asociatii profesionale din domeniul medicaI si IT, implicate in optimizarea comunicarii intramedicale

Recent, compania SIVECO Romania a obtinut statutul de membru al asociatiei Integrating Healthcare Enterprise (IHE), organism international de reglementare in domeniul healthcare, ce reuneste 237 de participanti din intreaga lume.

Noua afiliere confirma preocuparea permanenta a SIVECO Romania pentru initiativele globale privind industria IT&C si domeniile cu care aceasta are incidenta. In calitate de membru, compania romaneasca doreste sa se implice in actiunile asociatiei privind cresterea interoperabilitatii sistemelor de informatii din domeniul medical.

"Apreciem activitatea si profesionalismul membrilor IHE si tratam acest parteneriat cu toata responsabilitatea. Suntem, de asemenea, constienti de rolul si importanta organismului international in standardizarea informatica din sanatate. De aceea, am decis asocierea noastra la acest grup de initiativa. In felul acesta, vom avea ocazia sa contribuim la atingerea obiectivelor si desideratelor IHE. Acestea vizeaza, in principal, stabilirea unui set de reguli si standarde, validate la nivel international, care sa asigure un cadru optim de functionare a sistemelor medicale si, implicit, a aplicatiilor informatice pentru sanatate", a apreciat prof. univ. Traian C. Ionescu, eHealth Business Consultant, in cadrul SIVECO Romania.

Integrating Healthcare Enterprise si-a inceput activitatea in 1998 ca organism de standardizare in domeniul radiologiei, extinzandu-se, in prezent, in domenii precum Infrastructura IT, Cardiologie, Laborator, Administrarea Medicamentatiei si multe altele. Principala responsabilitate a acestei asociatii consta in crearea si  implementarea de standarde aplicabile in industria medicala.

"Colaborarea dintre furnizorii de solutii informatice pentru sanatate si Integrating Healthcare Enterprise conduce la dezvoltarea de aplicatii IT flexibile, durabile si usor de implementat. Prin aplicarea pe scara larga a standardelor IHE, sectorul healthcare beneficiaza de un cadru de functionare unitar, guvernat de reguli general  aceptate. In felul acesta, administrarea informatiilor medicale se poate face mult mai eficace, cu avantaje cuantificabile atat pentru furnizorii de solutii IT, cat si pentru beneficiari acestora", a adaugat prof. univ. Traian C. Ionescu.

Bucuresti, 10.04.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *